přírodní rezervace Petrovka
Text dotazu
Ráda bych získala co nejvíce informací o přírodní rezervaci Petrovka v Plzni: botanický pohled, geografický, zoologický...
Odpověď
Dobrý den, popis přírodní rezervace Petrovka z hlediska geologie, flory, fauny atd. můžete nalézt např. v publikaci Zahradnický, Jiří; Mackovčin, Peter: Chráněná území ČR: Plzeňsko a Karlovarsko. Svazek XI. Praha: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR; Brno: EkoCentrum, 2004. ISBN 80-86064-68-9.
Podobné informace byste mohla získat i z dalších publikací, které se nám však nepodařilo vyexpedovat ze skladu, takže jsme neměli možnost do nich nahlédnout:
* Balák, Ivan a kol. Přírodní památky, rezervace a parky. Praha : Olympia, 2004. ISBN 80-7033-826-1.
* Kočandrlová, Emilie. Přírodní parky Plzeňského kraje = Naturparks des Bezirks Pilsen = Nature park in Pilsen region. [Plzeň] : Krajský úřad Plzeňského   kraje, odbor životního prostředí, 2005. ISBN 80-239-7808-X.
Nebo z webových stránek:
http://www.nature.unas.cz/prirodaCR/PRPetrovka.htm
http://info.plzen-city.cz/ozp/doc/zpmp/zpmp2.pdf
http://www.env.cz/stezka/lokality/plzen/sigmondova_stezka.htm
http://plzen.eu/article.asp?itm=560
Užitečná pro Vás může být i další literatura a články z regionálních periodik, jejichž citace jsme získali z regionálních bibliografií tištěných i online (http://lanius.kmp.plzen-city.cz/clpr6.htm):
* Hostička M., Vacovský (1991): Inventarizační průzkum - Chráněný přírodní výtvor Petrovka. - ČÚOP středisko Plzeň
* Nesvadbová, Jaroslava; Sofron, Jaromír. Vegetace chráněného území Petrovka. In: Zpr. Muz. Zpč. kraje. Příroda. Plzeň 1991, s. 61-72.
* Berkovec J. Petrovka jako čtvrtá - zůstane přírodní rezervace nadále přitažlivá? In: Pravda, 1991
* (mil). Petrovská díra. [Jeskyně u Bolevce]. In: PT, 1993, č. 21, s.8
* Skala, Petr. Přírodní památka Petrovka. In: Radniční Listy. -- Roč. 6, č. 2 (27.04.2001), s. 8
Můžete také kontaktovat informační instituce v Plzni, které zpracovávají regionální literaturu, mohli vy Vám poradit další prameny:
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje (http://www.svkpl.cz/), Knihovna města Plzně (http://www.kmp.plzen-city.cz) nebo Knihovna Západočeského muzea v Plzni (http://www.zcm.cz/index.php?page=knihovna).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2008 14:50
Jana píše:
Středa 23.03.2016 09:57
Nový odkaz na Nature.unas.cz: http://nature.unas.cz/petrovka/
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu