Připravenost dítěte pro školní práci
Text dotazu
Dobrý den.
Můžete mi poradit nějaké knihy k tématu Připravenost dítěte pro školní práci
v první třídě?
Kde mohu získat definice o vzdělání a vzdělávání? (v jakých slovnících)
Děkuji
Odpověď
k dohledání literatury ke konkrétnímu tématu můžete mimo jiné použít:
* Online katalog Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotnou informační bránu: http://www.jib.cz/ či článkovou databázi ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících): http://aleph.nkp.cz/cze/anl .
Pro příklad zde uvádíme několik knih k tématu Vaší diplomové práce:
* BUDÍKOVÁ, Jaroslava. Je vaše dítě připraveno do první třídy? : [co potřebuje budoucí prvňáček umět a znát]. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2004. ISBN 80-7226-637-3.
* KROPÁČKOVÁ, Jana. Budeme mít prvňáčka : pro rodiče dětí od 5 let. 1. vyd. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-359-8.
* VERECKÁ, Naděžda. Jak pomáhat dětem při vstupu do školy : je vaše dítě zralé pro školu? a vy? Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2002. ISBN 80-7106-474-2
* KREISLOVÁ, Zdenka. Krok za krokem 1. třídou : školní zralost, spolupráce s rodiči, učíme se číst a psát, nápady pro celý rok. 1. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2038-8.
* BENÍŠKOVÁ, Tereza. První třídou bez pláče. 1.vyd.mPraha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1906-1.
* BEDNÁŘOVÁ, Jiřina. Školní zralost : co by mělo umět dítě před vstupem do školy. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-2569-4.
* KLÉGROVÁ, Jarmila. Máme doma prvňáčka. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2003. ISBN 80-204-1020-1.
Více literatury k tématu můžete nalézt ve výše uvedených zdrojích.(vyhledávací hesla: prvn* tříd*, školní zralost apod.)
Definici pojmů "vzdělání" a "vzdělávání" obsahuje většina pedagogických slovníků. Definice můžete nalézt například v publikacích:
* PRŮCHA, Jan; WALTEROVÁ, Eliška; MAREŠ, Jiří. Pedagogický slovník. 4., aktualiz. vyd. [i.e. Vyd. 5.] Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-416-8.
* Pedagogický slovník. 1. vyd. Praha : SPN, 1965-1967.
* Pedagogická encyklopedie. V Praze : Novina, 1938-1940.
* Pedagogická encyklopedie. 1. vyd. Praha : Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-546-2.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.02.2011 14:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu