příjmení Učeň
Text dotazu
Odkud pochází a jaký je význam příjmení Učeň?
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Učeň/ -ová vzniklo z apelativa (slovo obecného významu) učeň = žák.
Pro zajímavost uvádíme, že dle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo na konci roku 2013 v ČR 124 mužů s příjmením Učeň (s věkovým průměrem 43 let) a 163 žen s příjmením Učňová (s věkovým průměrem 163 let). Tito žili na konci roku 2013 nejčastěji v Boskovicích či Brně. Pokud by Vás zajímaly další statistické údaje, je možné je dohledat buď na výše zmíněných stránkách www.nasejmena.cz či přímo ze stránek ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx.
Zdroje:
* www.nasejmena.cz
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.01.2015 14:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu