Příjmení Špok
Text dotazu
Jakého původu je příjmení Špok?
Odpověď
Dobrý den,
v žádné z níže uvedených publikacích o původu a významu jmen a příjemní se příjmení Špok ani podobné (Spok, Spock,...) bohužel nevyskytuje. Doporučujeme obrátit se s tímto dotazem na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český (více informací: http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/).
Informace o hustotě a četnosti výskytu příjmení naleznete například na této adrese: http://www.kdejsme.cz/prijmeni/%C5%A0pok/hustota/
Použité zdroje
MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upravené. Praha: Agentura Pankrác, 2004, 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha: t. E. Beaufort, 1894, 288 s.
BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1. vyd. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 1998, xix, 359 s. ISBN 80-7044-212-3.
BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1. vyd. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně, 1998, 242 s. ISBN 80-7044-212-3.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2. Praha: Epocha, 2002, 319 s. ISBN 80-86328-10-4.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. Vyd. 1. Praha: Epocha, 2003, 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená aneb Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha: Epocha, 2004, 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
28.08.2015 09:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu