Příjmení Kuzicová
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na původ a význam mého příjmení Kuzicová
Děkuji za odpověď :)
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám význam a původ Vašeho příjmení Kuzicová nepodařilo vystopovat. Podle četnosti bychom si mysleli, že příjmení pochází ze Slovenska. Zkuste se obrátit na Jazykovedný ústav L'udovíta Štúra na adrese: http://www.juls.savba.sk/
Česko:
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=167906&typ=prijmeni
Slovensko:
https://sk.wikipedia.org/w/index.php?title=Kateg%C3%B3ria:Priezvisk%C3%A1_na_Slovensku&from=K
Priezvisko KUZICA sa na Slovensku v roku 1995 nachádzalo 32×, celkový počet lokalít: 12, v lokalitách:
ŽILINA, okr. ŽILINA – 5×;
PRIEKOPA (obec MARTIN), okr. MARTIN – 5×;
SUČANY, okr. MARTIN – 4×;
HRAŠOVÍK, okr. KOŠICE-VIDIEK (od r. 1996 KOŠICE - OKOLIE) – 3×;
MARTIN, okr. MARTIN – 3×;
VRÚTKY, okr. MARTIN – 3×;
KOŠKOVCE, okr. HUMENNÉ – 2×;
ZÁPAD (obec KOŠICE), okr. KOŠICE – 2×;
STARÉ MESTO (obec KOŠICE), okr. KOŠICE – 2×;
BYSTRIČKA, okr. MARTIN – 1×;
VEĽKÉ KAPUŠANY, okr. TREBIŠOV (od r. 1996 MICHALOVCE) – 1×;
STARÉ MESTO (obec BRATISLAVA), okr. BRATISLAVA – 1×;
Zdroj: http://slovniky.juls.savba.sk/?w=kuzica&s=exact&c=jbdf&d=kssj4&d=psp&d=sssj&d=sssj2&d=scs&d=sss&d=peciar&d=ma&d=hssjV&d=bernolak&d=obce&d=priezviska&d=un&d=locutio&d=pskcs&d=psken&d=noundb&ie=utf-8&oe=utf-8#
V Polsku, Slovinsku, Chorvatsku se toto příjmení prakticky nevyskytuje.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.07.2015 13:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu