Příjmení Farkota
Text dotazu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat na původ příjmení Farkota. V naší rodině ho máme již od roku 1800.
Odpověď
Dobrý den, k příjmení lze uvést:
Farkota, Farda (nebo i staročesky fard = pardál)
Pramen: MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2004. Vyd. 2. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
Staročeský slovník ke slovům fard/pard uvádí:
pard, pardus, též fard = pardál, leopard, levhart, šelma
Pramen: Staročeský slovník. Praha, Academia, 1996. 1128 s. ISBN 80-200-0532-3.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
03.07.2014 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu