Příjmení Camfrla
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych zjistit původ příjmení
"Camfrla". Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Camfrla není bohužel uvedno v žádné publikaci o významech a původu příjmení, které máme k dispozici (jejich seznam v závěru odpovědi).
S dotazem se můžete obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR. Informace o poskytování služby naleznete na adrese http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/ .
Statistiky Ministerstva vnitra ČR evidovaly ke dni 15.7.2009 79 mužů a 83 žen s příjmením Camfrla/-ová, viz http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx.
Použitá literatura:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Praha: Agentura Pankrác, 2010. 229 s.
ISBN 978-80-86781-03-8.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení. Praha: Jan Kotík, 1897. 288 s.
Kniha je dostupná v rámci digitální knihovny Kramerius (http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do).
* MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Praha: Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4
* MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená: Malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9
* MATES, Vladimír. Tajemství jména zbavená aneb příjmení pod mikroskopem.
Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 11:52
Darius Nosreti píše:
Neděle 17.03.2024 14:36
Zamferle v turečtině je vítězný
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu