příjmení Bittner
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla něco o příjmení Bittner. Pokud víte něco bližšího, prosím, mohli byste mi dát informaci?
Děkuji a zdravím Vás.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Bittner/-ová vzniklo ze středohornoněmeckého apelativa (slovo obecného významu) putna, výrobce puten.
Pro zajímavost ještě uvádíme, že dle statistik ze serveru www.nasejmena.cz žilo na konci roku 2013 v České republice 1000 mužů s příjmením Bittner (s věkovým průměrem 40 let) a 981 žen s příjmením Bittnerová (s věkovým průměrem 44 let). Tito žili na konci roku 2013 nejčastěji v Praze a Ostravě. Pokud by Vás zajímaly další statistické údaje, je možné je dohledat buď na výše zmíněných stránkách www.nasejmena.cz či www.kdejsme.cz či přímo ze stránek ministerstva vnitra http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx.
Zdroje:
* www.nasejmena.cz
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2. upr. vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.10.2014 09:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu