Převod majetku z osoby na osobu
Text dotazu
Prosím, v jakých dokumentech kromě Občanského zákoníku bych našla informace o převodu majetku z jedné osoby na druhou. Jde mi hlavně o formy a způsoby.
Odpověď
Dobrý den,
kromě Občanského zákoníku se problematice převodu majetku věnuje například kniha:
HOLUB, Milan; POKORNÝ,Milan; BIČOVSKÝ,Jaroslav. Občan a vlastnictví v českém právním řádu. Praha : Linde, 2002. ISBN 80-7201-348-3
Podívat se můžete také do knih:
KORBÁŘ, Martin. Majetkoprávní vztahy v běžném občanském životě. 1.vyd. Praha : Prospektrum, 1997. ISBN 80-7175-043-3
CHODĚRA, Oldřich. Občanským právem krok za krokem. 1.vyd. Praha : Grada, 1997. ISBN 80-7169-556-4
Další publikace, které by mohly obsahovat informace o převodu majetku, můžete dohledat v katalogu NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc nebo v katalogu České národní bibliografie:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=cnb
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 11:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu