Prevence u žáků na prvním stupni ZŠ před pokousáním psy
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych zpracovala jako diplomovou práci téma prevence dětí před pokousáním psy. Hledám vhodnou literaturu, kterou bych mohla použít. Tedy něco o půsebení psa při výchově, o tvorbě projektu, o canisterapii. Ráda bych vytvořila podobný projekt, jako býval projekt, kdy se žáci učili, jak se chovat v porovozu, na silnici a podobně, tak kdyby byla nějaká literatura i k tomuto? Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k uvedenému tématu si můžete u nás zadat rešerši, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm anebo z dostupných zdrojů si ji vypracovat sama. Uvádíme příklady záznamů vyhledaných zadáním klíčových slov - pes,výchova, canisterapie - do vyhledávacího formuláře báze NKC-knihy, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze.
[Č.záznamu: 002189956]
Dítě a pes : spolu - bezpečně - spokojeně : rady - výchova - výcvik / Dagmar Cutková ; [z německého originálu přeložila Eva Hudcová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Práh, 2011. -- 79 s. : il
[Č.záznamu: 001855977]
Problematika asistenčních psů v ČR / Zdeňka Galetová. -- 1. vyd.. -- Praha : VÚPSV, 2008. -- 128, 10 s.
[Č.záznamu: 001809730]
Edukační aspekty canisterapie / Gabriela Petrů, Vlasta Karásková. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2008. -- 33 s.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Č.záznamu: 000603026]
Pes : jak o něj pečovat a jak mu porozumět : rady odborníků pro správný chov / [text a] barevné fotografie Monika Weglerová ; kresby György Jankovics ; [z německého originálu ... přeložila Simona Hoskovcová]. -- České vyd. 2.. -- Praha : Jan Vašut, 1998. -- 59 s.
[Č.záznamu: 001865848]
Abeceda péče o psa : bohatství rad a nápadů / Heike Schmidt-Rögerová ; [z německého originálu ... přeložila Lea Smrčková]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Knižní klub, 2009. -- 272 s.
Obsahuje bibliografii a rejstřík
[Č.záznamu: 002114924]
Canisterapie : možnosti využití psa při práci s žáky v základní škole speciální / Michaela Urbanová, Marika Zouharová. -- Vyd. 1.. -- Praha : IPPP - Institut pedagogicko-psychologického poradenství ČR, 2008. -- 58 s.
[Č.záznamu: 001799096]
Terapie a asistenční aktivity lidí za pomoci zvířat : odborná konference s mezinárodní účastí : sborník příspěvků : ČZU v Praze 16.-17. dubna 2008. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Česká zemědělská univerzita, 2008. -- [4], 119 s.
Stejným způsobem můžete vyhledávat záznamy o článcích v čoánkové bázi ANL, např.
[Č.záznamu: 001163418]
Canisterapie je týmová práce / Jan Nouza. -- 2 fot.
In: Můžeš : noviny o svépomoci zdravotně postižených. -- Praha: SZOZP, 1994-. -- ISSN 1213-8908. -- Roč. 16, č. 4 (2008), s. 24-25
[Č.záznamu: 000728469]
Canisterapie v praxi / A. Mojžíšová, V. Kalinová, R. Švestková, M. Velemínský, B. Kadubcová
In: Náhradní rodinná péče. -- Roč. 5, č.1 (2002), s.34
Zahraniční knihy a články pak můžete vyhledávat (za předpokladu, že máte platný průkaz čtenáře) v licencovaných online databázích, http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 12:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu