Překlad knihy - autorská práva
Text dotazu
Dobry den,
chtela bych vas poprosit o odpoved, zda a jakym zpusobem je mozne ziskat
autorska prava na preklad anglickeho originalu knihy Kate Fox "WATCHING THE
ENGLISH"(nakladatelství Hodder and Stoughton, 2004).Popripade jak financne
nakladne je ziskani autorskych prav. Dekuji.
Odpověď
Dobrý den,
můžete se zkusit obrátit na agenturu Dilia (http://www.dilia.cz/new/literarni-agentura), která mimo jiné zajišťuje i práva pro užítí autorských děl, zastupuje autory překladů v tuzemsku i zahraničí a autorům překladů poskytuje smluvní servis.
Pokud byste nechtěla využít služeb agentury Dilia, doporučili bychom Vám tedy obrátit se přímo na autorku knihy Kate Fox (http://www.sirc.org/about/kate_fox.html,
http://www.sirc.org/help/feedback.html) či na nakladatelství Hodder & Stoughton (http://www.hodder.co.uk/ - stránka je dočasně nedostupná, http://www.hachettelivre.co.uk/Publishers/hodderstoughton, kontakty pro dotazy ohledně autorských práv - http://www.hachettelivre.co.uk/Rights/Rights-and-Licensing-Contacts, Hodder & Stoughton Ltd, 338 Euston Road,  London,  NW1 3BH, United Kingdom,  Phone:
+44 20 7873 6000,  FAX: +44 20 7873 6024).
Informace o finanční náročnosti smluv pro překlady zahraniční literatury bohužel nemáme k dispozici, poradit by Vás snad mohla výše zmíněná agentura Dilia nebo Jednota tlumočníků a překladatelů (http://www.jtpunion.org/spip/rubrique.php3?id_rubrique=67).
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 14:20
Dominika Poláková píše:
Středa 28.02.2018 10:48
Dobrý den,
chtěla bych přeložit knihu kanadského autora Gérarda Bessetta z fj do čj, ale bohužel je už po smrti(zemřel v roce 2005). Mohli byste mi poradit, na koho se mám obrátit, pokud chci koupit licenci na překlad jeho knihy ?
Velmi děkuji, DP
PSK - admin píše:
Pátek 02.03.2018 16:30
Dobrý den, odpověď jsme Vám zaslali e-mailem. PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu