překlad kafky do japonštiny
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych vědět kdy bylo přeloženo první dílo F.Krafky do japonštiny a jaká díla byla přeložena později. Případně odkaz na nějakého českého odborníka na FK. Píši dizertační práci na Oxford University a ráda bych s někým konzultovala moje téma "Vliv Franze Kafky na japonské spisovatele".
Odpověď
Dobrý den,
první překlady děl Fr.  Kafky jsme nalezli v Internationale Bibliographie der Primär und Sekundärliteratur, Band I. vydané v nakladatelství K.G.Saur, München 2000. Jedná se o soupis z let 1908-1997.
V první části jsou uvedeny překlady z let 1953-1959 v šesti dílech:
Bd. 1 :Zámek 1953, Bd. 2 : Proces,1953,  Bd.3 :Proměna 1953, Bd. : Svatební přípravy na venkově a jiné prozy,1959, Bd. Dopisy Mileně, Bd., 1959.
Největší vliv mělo dílo Franze Kafky patrně na nejznámějšího současného japonského spisovatele Haruki Murakamiho, který obdržel v roce 2006 i Cenu Franze Kafky.
http://www.databazeknih.cz/autori/haruki-murakami-639http://www.databazeknih.cz/autori/haruki-murakami-639
http://kultura.praha.eu/jnp/cz/aktuality/tiskove_zpravy/tiskova_zprava_cena_franze_kafky_letos.xhtml
http://www.lidovky.cz/fenomen-murakami-spisovatel-slavi-65-narozeniny-ftd-/lide.aspx?c=A140111_135244_lide_sk
http://www.iliteratura.cz/Clanek/18835/murakami-haruki-2006
Dále zasíláme kontakt na :
Společnost Franze Kafky
http://www.franzkafka-soc.cz/http://www.franzkafka-soc.cz/ a http://www.franzkafka-soc.cz/knihkupectvi/ a
Česko-japonskou společnost, knihovna http://www.japan.cz/index.php/cs/knihovna.
doporučené odkazy :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Franz_Kafka
http://udlv.ff.cuni.cz/cz/japan/japan.htm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.11.2014 10:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu