překlad do latiny
Text dotazu
Dobrý deň, potreboval by som preložiť do latinského jazyka vetu: Neposlušnosť je základom slobody. Poslušní zostanú otrokmi. Ďakujem pekne.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme za opožděnou odpověď  - její zdržení bylo způsobeno provozními důvody (stěhování oddělení). Zmíněné věty by se dalo přibližně přeložit: „Inoboedientia libertatis fundamentum est. Oboedientes servi erunt.“ Rádi bychom Vás ovšem upozornili, že naše služba není službou odbornou – nejlépe by Vám se správným překladem pomohl vystudovaný latiník.
Použité zdroje
Quitt, Z. – Kucharský, P.: Česko-latinský slovník starověké a současné latiny. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1992.
Kábrt, J. – Kucharský, P. – Schams, R. – Vránek, Č. – Wittichová, D. – Zelinka, V.: Latinsko český slovník. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1996.
Hahn, R.: Slovesa od A do Z : Latina : Přehled časování v tabulkách. Praha : Klett nakladatelství, 2006.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.09.2015 15:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu