Předškolní pedagogika v Plzni
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o pomoc při hledání informací o předškolní pedagogice v Plzni(výchova dětí, předškolní zařízení, vzdělávací plány apod.). Konkrétně rok 1929-44 a rok 1970 až současnost.
Odpověď
K uvedené problematice Vám doporučuji zadat si osobně placenou rešerši ve speciální studovně, více na
http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/
Dále doporučuji následující dokumenty (výběrově):
Úvod do dějin předškolní pedagogiky / Věra Mišurcová, Jozef Mátej, Dagmar Čapková. -- 2. vyd.. -- Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1989. --  110 s.
Články:
HOMOLOVÁ, R. Včerejšek mateřských škol. Pravda, 1967, č. 276.
BĚLOHLÁVEK, Miroslav. Od „opatrovny“ k dnešku [Předchůdkyně dnešních mateřských škol v Plzni. Plzeňský přehled, 1982, červen, s. 26.
Články z reg. databáze SVK PK:
Mateřinky mají volná místa : děti v Plzni navštěvují čtyřicet mateřských škol / Jiřina Solfronková, Helena Matoušová, Oldřich Rozšafný, Miroslav Němec ; [zapsala] Nataša Šedivcová. --  2 il.
In: Plzeňský deník. -- ISSN [1210-5139]. -- Roč. [15], č. 291 (20061215), s. 10
Mateřské školky zatím normám EU neodpovídají / Jitka Šrámková
In: Plzeňský deník. -- ISSN 1210-5139. -- Plzeň. -- Roč. 12, č. 155, (20030704), s. 9
Informace o mateřských školách působících v Plzni získáte v Archivu města Plzně
Adresa: Veleslavínova 12/19, 301 00  Plzeň
Telefon: +420 378 032 600
Fax: +420 378 032 602
E-mail: archiv@plzen.eu
Otevírací hodiny:
Pondělí  8:00 – 17:00
Středa  8:00 – 17:00
Výstup z databáze Archivních fondy v České republice (databáze) MVČR na http://aplikace.mvcr.cz/vozidla/peva/index.php:
Název fondu (sbírky): I. mateřská škola Plzeň - severní obvod
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1834-1921
Název fondu (sbírky): Mateřská škola Plzeň - západní obvod (Komenského)
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1874-1937
Název fondu (sbírky): Mateřská škola Plzeň - severní obvod (Otakarovy sady
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1879-1934
Název fondu (sbírky): 3. mateřská škola Plzeň - východní obvod A
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1885-1951
Název fondu (sbírky): I. mateřská škola Plzeň - východní obvod B
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1906-1945
Název fondu (sbírky): Benešova základní škola a mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1923-2000
Název fondu (sbírky): 7. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1927-1982
Název fondu (sbírky): 12. mateřská škola, tř. 1. máje, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1945-1978
Název fondu (sbírky): 72. mateřská škola, Plzeň - Radobyčice
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1945-1993
Název fondu (sbírky): 6. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1951-1987
Název fondu (sbírky): 53. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1969-1993
Název fondu (sbírky): 36. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1988-1993
Název fondu (sbírky): 13. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1981-1995
Název fondu (sbírky): 8. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1925-1985
Název fondu (sbírky): 66. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1975-1980
Název fondu (sbírky): 14. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1960-1986
Název fondu (sbírky): 60. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1973-1981
Název fondu (sbírky): 69. mateřská škola Plzeň - Koterov
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1941-1996
Název fondu (sbírky): 77. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1976-1996
Název fondu (sbírky): 88. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1983-1996
Název fondu (sbírky): 12. mateřská škola, Sokolovská ul., Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1978-1991
Název fondu (sbírky): 15. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1883-1949
Název fondu (sbírky): 18. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1932-1970
Název fondu (sbírky): 20. mateřská škola
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1976-1991
Název fondu (sbírky): 26. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Místa vzniku fondu Plzeň
Časový rozsah: 1954-1991
Název fondu (sbírky): 35. mateřská škola, Tachovská ul., Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1981-1991
Název fondu (sbírky): 35. mateřská škola, Leninova ul., Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1949-1980
Název fondu (sbírky): 42. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1950-1991
Název fondu (sbírky): 45. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1950-1989
Název fondu (sbírky): 48. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1986-1989
Název fondu (sbírky): 51. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1967-1989
Název fondu (sbírky): 58. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1970-1991
Název fondu (sbírky): Mateřská škola, Plzeň - Doubravka
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1925-1953
Název fondu (sbírky): 76. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1972-1993
Název fondu (sbírky): 11. mateřská škola, Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1948-1999
Název fondu (sbírky): 43. mateřská škola, Plzeň, Lidická 19
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1951-1999
Název fondu (sbírky): 19. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1958-1999
Název fondu (sbírky): 84. mateřská škola Plzeň
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1979-1999
Název fondu (sbírky): 14. mateřská škola Plzeň, Žlutická 2
Uloženo v archivu: Archiv města Plzně
Časový rozsah: 1988-2005
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
20.02.2009 13:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu