Předsednictví EU - historie
Text dotazu
Dobrý den, sháním veškeré zdroje o tématu českého
předsednictví, zejména historický vývoj, principy, funkce a priority. Již
mám knihu Petra Kanioka Předsednictví Rady EU - příběh půlstoletí. Budu rád
za veškeré informace o zdrojích i v angličtině případně o zdrojích
internetových.
Odpověď
Veškeré zdroje vám asi poskytnout nemohu, ale doufám, že tento výběr bude
dostačující.
Internetové zdroje:
http://www.euroskop.cz/gallery/6/1825-predsednictvi_eu.pdf
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/hs.xsl/EU_pred_eu.html
http://www.evropamladymaocima.cz/co-je-predsednictvi-eu
http://europa.eu/abouteuropa/index_en.htm
http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_unie
http://www.finance.cz/evropska-unie/informace/instituce/rada-ministru/
http://www.abchistory.cz/evropska-unie.htm
http://www.evropskaunie123.cz/kapitoly.php?id=27
http://www.euroskop.cz/
http://www.mzv.cz/
http://www.consilium.europa.eu/showPage.aspx?id=1&lang=CS
http://www.consilium.europa.eu/cms3_fo/index.asp
http://europa.eu/institutions/inst/council/index_cs.htm
http://europa.eu/institutions/inst/council/index_cs.htm#presidency
http://ec.europa.eu/publications/booklets/eu_glance/53/2006-cs.pdf
http://www.mzv.cz/representationEU/
http://www.vlada.cz/
Literatura:
Karlas, Jan: Jak předsedat Evropské unii? : návrh priorit předsednictví ČR
v Radě EU v roce 2009. Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 2008.
Nejedlo, Vít: Budoucnost Evropy je v dialogu =  Participative European
citizenship. Praha : Asociace pro mezinárodní otázky, 2008.
Lucarelli, Sonia: Mobilizing politics and society? :  the EU Convention's
impact on Southern Europe. London : Routledge, 2005.
Zasedání Evropské rady, konané ve dnech 15. a 16. června 2001 v Göteborgu ;
Belgické předsednictví Evropské unie, 1. července - 31. prosince 2001.
Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 2001.
Program francouzského předsednictví Evropské unie, 1. červenec až 31.
prosinec 2000. Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 2000.
Program švédského předsednictví Evropské unie, 1. leden až 30. červen 2001
:  (návrh). Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 2000.
Druláková, Radka: The Czech EU Council Presidency in justice and home
affairs issues. Praha : Oeconomica, 2008.
Dušek, Jiří: Historie a organizace Evropské unie. České Budějovice : Vysoká
škola evropských a regionálních studií, 2007.
Dinan, Desmond: Origins and evolution of the European Union. Oxford :
Oxford University Press, 2006.
Dinan, Desmond: Ever closer union : an introduction to European
integration. Boulder : Lynne Rienner, 2005.
Další zdroje informací:
http://library.vse.cz/
http://www.jib.cz/
http://www.nkp.cz/
http://ciks.vse.cz/zdroje/
Tištěné materiály a další informace lze získat i na této adrese:
Evropský dům
Jungmannova 24  110 00 Praha 1
Poštovní adresa: P.O.Box 811, 111 21 Praha 1  Tel.: (420) 224 312
835  Fax: (420) 224 312 850
E-mail: comm-rep-cz@ec.europa.eu
Kontaktujte nás: Tým Zastoupení EK v Praze
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu