Předčasné odchody ze vzdělávání
Text dotazu
Dobrý den,
bylo by možné sestavit seznam všech zdrojů, ve kterých je
možné informace k předčasným odchodů ze vzdělávání (ZŠ,SŠ)
nalézt.
A nějaká preventivní, intervenční a kompenzační opatření,
jak předčasným odchodů předcházet?
Velmi děkuji
Odpověď
Dobrý den,
z báze Národní knihovny, https://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC, zasíláme vybrané záznamy o literatuře k Vašemu tématu :
[Č.záznamu: 001704747]
Předčasné odchody mladých lidí ze středního vzdělávání : rozsah, problémy, příčiny, možnosti prevence / Helena Úlovcová ... [et al.]. -- Praha : NÚOV, 2006. -- 47 s. : il. ; 24 cm. -- ISBN 80-85118-99-8 (brož.)
Č.záznamu: 002720166]
Prevence a intervence předčasných odchodů ze středních škol : příručka opatření / Trhlíková Jana. -- Vydání první. -- Praha : Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, 2015. -- 97 stran ; 30 cm. -- ISBN 978-80-7481-104-3 (brožováno)
[Č.záznamu: 002253166]
Děti, škola a problémy, aneb, Bez školy to nepůjde : příčiny potíží, třídní klima, indikovaná prevence, psychoterapie, specifické problémy, kazuistiky / Šárka Uhlíková ... [et al.]. -- Písek : Arkáda - sociálně psychologické centrum v Písku, c2011. -- 50 s. : il. ; 21 cm. -- ISBN 978-80-260-1074-6 (brož.)
[Č.záznamu: 002479329]
Elio pro školy : komplexní a ucelený program v oblasti preventivního a psychologického působení na škole : [metodická brožura pro školy / autorky brožury Markéta Uhlířová, Michaela Pejchalová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Elio, 2013. -- 102 s. : il. ; 21 cm. -- ISBN 978-80-87428-03-0 (brož.)
A dále zasíláme odkazy na internetové zdroje, ze kterých byste mohl/a čerpat :
http://archiv-nuv.npi.cz/vystupy/klicem-ke-snizeni-predcasnych-odchodu-zaku-ze-skol-jsou.html
obsahuje publikaci ke stažení + příručku opatření.
http://archiv-nuv.npi.cz/t/predcasne-odchody-ze-vzdelavani-na-strednich-skolach.html
https://www.streetwork.cz/archiv/clanky/detail/3629/do-skol-prichazi-novy-program-prevence-predcasnych-odchodu-ze-vzdelavani
https://www.schooleducationgateway.eu/cz/pub/resources/toolkitsforschools/general/understanding_esl.htm
https://www.infoabsolvent.cz/Temata/ClanekZP/6-3-06
http://www.pedagogicke.info/2021/05/p-kap-predcasne-odchody-ze-vzdelavani.html
https://education.ec.europa.eu/cs/education-levels/school-education/early-school-leaving
Dále můžete vyhledávat pomocí klíčových slov v katalozích Národní knihovny nebo využít multivyhledávač EDS ve všech bázích, které NK ČR nabízí (https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/multivyhledavac-eds).
Pokud byste měl/a zájem o úplnější seznam literatury, pak bychom Vám mohli zpracovat rešerši na toto téma, jedná se ale již o službu placenou (https://www.nkp.cz/sluzby/reserse).
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.11.2022 10:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu