Předávání Oscarů
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě něco o historii předávání Oscarů. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
stručnou historii předávání The Academy Award  - ceny za nejlepší filmy -  nabízejí stránky Wikipedie (česky: https://cs.wikipedia.org/wiki/Oscar_za_nejlep%C5%A1%C3%AD_film; anglicky: https://en.wikipedia.org/wiki/Academy_Award_for_Best_Picture )
Volně na internetu si k tomuto tématu můžete přečíst články:
* http://filmserver.cz/clanek/10774/tema-oscarovi-rekordmani-i-oscarovi-smolari/
* http://nafilmu.cz/2014/02/oscar-historie-a-zajimavosti/
* http://www.reflex.cz/clanek/causy/73644/filmovy-oscar.html
* https://www.topzine.cz/historie-ceny-oscar-je-plna-zajimavosti-jeji-model-musel-pozovat-nahy
Pokud Vás zajímala historie této ceny podrobněji, doporučujeme prostudovat následující knihy k tématu:
* VALDEN, Milan, ed. Oscar: přehled výročních cen americké Akademie filmového umění a věd. 1. vyd. Praha: Libri, 2005. 264 s. ISBN 80-7277-134-5.
* ŠULC, Stanislav. A Oscara dostává--. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2011. 173 s. ISBN 978-80-204-2432-7.
* LEVY, Emanuel. All about Oscar: the history and politics of the Academy Awards. New York: Continuum, C2003. 390 s., [16] s. obr. příl. ISBN 0-8264-1452-4.
* THISE, Mark. Hollywood winners & losers, A to Z. New York: Limelight Editions, 2008. xii, 242 s. ISBN 978-0-87910-351-4.
* ATKINSON, John. The Oscars [online]. Harpenden: Pocket Essentials, 2001. Pocket essentials. Film [cit. 2018-03-07]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=5007511.
(uvedené knihy jsou dostupné ve fondu Národní knihovny ČR)
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .  Články  -  prostřednictvím databáze ANL: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl či licencované databáze Anopress.
K danému tématu se bude vztahovat  i celá řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete užít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím zmíněného katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.03.2018 11:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu