Pražská univerzita, vyučující
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, kde bych našla informace o osobnostech (profesorech teologie, příp. děkanech, rektorech), kteří působili v raném novověku (od 16.stol. - 19.stol.) na Pražské univerzitě. Zejména o příslušnících augustiniánského řádu (např. Cosmas Schmalfus)
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
podrobnější informace k historii Univerzity Karlovy v Praze můžete nalézt v následujících monografiích:
* BERÁNEK, Karel et al. Dějiny Univerzity Karlovy. II, 1622-1802. Vyd. 1. Praha: Univerzita Karlova, 1995. 285 s. ISBN 80-7184-050-5.
* HAVRÁNEK, Jan et al. Dějiny Univerzity Karlovy. III, 1802-1918. Vyd. 1. Praha: Univerzita Karlova, C1997. 390 s. ISBN 80-7184-320-2.
* GALLUS, Petr, ed., MACEK, Petr, ed. a BARTH, Karl. Teologická věda a vědecká teologie. 1. vyd. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury (CDK), 2006. 103 s. Moderní česká teologie. ISBN 80-7325-084-5.
* ŠTEMBERKOVÁ, Marie. Univerzita Karlova: historický přehled. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 2011. 199 s. ISBN 978-80-246-2014-5.
Konkrétně k osobě Kosmase Schmalfuse (popřípadě dalších osobností) můžete nalézt další informace prostřednictvím World Biographical Index Online (http://www.nkp.cz/sluzby/mikrofise, http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju/prehled-lic-zdroju/#wbi ). K databázi jsou dostupné plné texty na mikrofiších v Referenčním centru NK ČR (http://www.nkp.cz/sluzby/dulezite-odkazy/studovny/refc) .
Obrátit se též můžete přímo na knihovnu Teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze: http://www.ktf.cuni.cz/KTF-36.html
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2014 17:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu