Praha-Troja
Text dotazu
Dobrý den, sháním literaturu zabývající se historií Tróji. Převážně z hledista vývoje osídlení a vývoje urbánní struktury.
Odpověď
Dobrý den, o Praze-Troji, z hlediska, které vás zajímá, jsme mnoho textů nenašli. Doporučujeme projít také souhrnné publikace o historii a osídlení Prahy.
Například:
Praha v pravěku / Marie Fridrichová ... [et al.]. -- Praha : Muzeum hl. m. Prahy : Institut hl. m. Prahy, 1995. -- 272 s., [16] s. barev. il. : il., mapy ; 23 cm
Z toho, co by se více či méně mohlo vztahovat k vašemu dotazu, se nám podařilo zjistit:
Birnbaumová, Alžběta : Stavební účty zámku Troja u Prahy. Praha, Česká akademie věd a umění 1929. 85 s. Historický archiv České akademie věd a umění. Č. 47 Zpr.: ČČH 36, 1930, č. 1, s. 201.
Z bibliografie Historického ústavu AV ČR: http://biblio.hiu.cas.cz/
Kuchařík, Milan, 1979-
Žárový hrob z pozdní doby římské z Prahy-Troji / Milan Kuchařík, Pavel Kubálek.
In: Vita archaeologica : sborník Víta Vokolka. -- Hradec Králové : Muzeum východních Čech ; Pardubice : Východočeské muzeum, 2006. -- ISBN 80-85031-68-X. -- ISBN 80-86046-88-5.-- S. 145-151 4 il.
4 obr.Obsahuje bibliografické odkazy Anglické resumé KLÍČ. SLOVA:  - žárové hroby - pozdní doba římská - urny - Troja (Praha, Česko) - články
Lancinger, Luboš
Urbanistická a architektonická koncepce zámku Trója u Prahy / Luboš Lancinger - Milan Pavlík
In: Jubilejní sborník věnovaný Dr. Dobroslavu Líbalovi k jeho 75. narozeninám pracovníky Státního ústavu pro rekonstrukce památkových měst a objektů. -- Praha, 1986..-- s. 62-79
Fridrichová, Marie, 1941-1997
Praha 7 - Trója, Podhoří / Marie Fridrichová.
In: Pražský sborník historický. 10. -- Praha : Orbis, c1977..-- S. 215-216 Z bibliografie archeologického ústavu:
http://www.arup.cas.cz/cz/bibliografie/bibliografie.html - analytická bibliografie
Něco najdete i na stránkách Troji (http://www.mctroja.cz/historie).
Zde je zmíněna publikace, kterou bohužel nemáme k dispozici (mohla by uvádět i další prameny):
Rybářská osada v Tróji : památková zóna / [předmluva Prokop Toman, text Ladislav Valtr] Praha : Nadace Quido Schwanka, 1997 . -- 56 s. : čb. fot. ; 21x31 cm (brož.) Knihu má např. Uměleckoprůmyslové muzeum a Archiv hl. m. Prahy.
Další prameny, které se nám podařilo zjistit:
Trojská kotlina : příroda a památky / Tomáš Just ... [et al.]. -- Praha : Český svaz ochránců přírody, 1996. -- 80 s. : il. ; 23 cm + mapa (46 x 46 cm)
VACEK, František: Dějiny Bubenče, Dejvic, Šárky a okolí , Sborník příspěvků dějinám král. Hlav. Města Prahy II, Praha 1911, 1923.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.10.2009 13:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu