Prado, Reina Sofia
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych najít publikaci nebo jiný zdroj informací, ve kterých bych našla informace o obrazech, vystavených v červnu 2004 v madridských galeriích Prado a Reina Sofia, pokud možno i s obrazovou přílohou co nejobsáhlejší. Velmi vám děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, domníváme se, že nejrozsáhlejším zdrojem informací by mohl být katalog výstavy. Podle přehledu výstav na stránkách "Museo Nacional del Prado" (http://www.museodelprado.es/index.php?id=107&no_cache=1&L=5) se v tomto muzeu v červnu 2004 uskutečnila výstava El Greco y la Capilla Oballe (http://www.museodelprado.es/en/ingles/exposiciones/info/en-el-museo/el-greco-y-la-capilla-oballe/). K výstavě byl vydán stejnojmenný katalog:
ALVAREZ LOPERA, José ; ALONSO ALONSO, Rafael. El Greco y la Capilla Oballe. Madrid : Museo Nacional del Prado, 2004. 53 s. ISBN: 848480061X ; 9788484800613.
V "Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía" se v červnu 2004 konalo souběžně více výstav, ze stránek muzea (http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas_en.html) jsme vybrali níže uvedené výstavy. S výjimkou výstavy "Sergi Aguilar en silos" se nám podařilo v souborném katalogu OCLC WorldCat (volně dostupná verze - http://www.worldcat.org) najít údaje o  katalozích k jednotlivým výstavám:
* MONOCROMOS, DE MALEVICH AL PRESENTE (15.6. - 6.9.2004, http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/monocromos-malevich.html)
katalog: ROSE, Barbara ; VARAS, Valeria ; RISPA, Raúl. Monocromos : de Malevich al presente. [Madrid] : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía : Documenta, artes y ciencias visuales, 2004. 240 s. ISBN 8496130037 (pbk.) ; 9788496130036 (pbk.) ; 8496130029 (hardback) ; 9788496130029 (hardback) ; 8496130045 (Iberoamérica) ; 9788496130043 (Iberoamérica).
* SERGI AGUILAR EN SILOS. Perimetrías (28.5. - 25.7.2004, http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/sergi-aguilar.html)
* JULIAN SCHNABEL, Pinturas 1978 - 2003 (3.6. - 13.9.2004, http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/julian-schnabel.html)
katalog:  SCHNABEL, Julian ; MAX, Hollein ; CORRAL, María de. Julian Schnabel : Malerei = paintings 1978-2003. Ostfildern : Hatje Cantz, 2004. 175 s. ISBN 3775713867 (hd. bd.) ; 9783775713863 (hd. bd.).
katalog:  SCHNABEL, Julian ; MAX, Hollein ; CORRAL, María de. Julian Schnabel : pinturas = paintings 1978-2003. Frankfurt : Kunsthalle Frankfurt ; Madrid : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, 2004. 175 s.
* JAVIER CAMPANO. Hotel Mediodía (27.5. - 4.10.2004) http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/javier-campano.html
katalog:  CAMPANO, Javier ; BONET, Juan Manuel. Javier Campano : Hotel Mediodía. Madrid : Aldeasa, 2004. 219 s. ISBN 8480039299 ; 9788480039291.
* ROY LICHTENSTEIN, ALL ABOUT ART (25.6. - 27.9.2004) http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/roy-lichtenstein.html
katalog:  HOLM, Michael Juul ; TØJNER, Poul Erik ;  CAIGER-SMITH, Martin. Roy Lichtenstein : all about art. [Humlebæk], Denmark : Louisiana Museum of Modern Art ; London : Hayward Gallery ; Madrid : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, 2003. 142 S. ISBN 8790029852 ; 9788790029852.
* DALÍ. CULTURA DE MASAS (28.6. - 30.8.2004) http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/dali-cultura.html
katalog:  DALÍ, Salvador. Dalí : cultura de masas. [Madrid] : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía : [Barcelona?] : Fundación "la Caixa" ; [S.l.] : Fundació Gala-Salvador Dalí, 2004. 283 s. ISBN 8476648391 ; 9788476648391.
katalog:  DALÍ, Salvador. Dali : mass culture. [Barcelona] : Fundación "la Caixa" [Madrid] : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia ; [Figueres] : Fundació Gala-Salvador Dalí, 2004.  283 p.
* ISIDRO BLASCO, Thinking About That Place (11.5. - 4.7.2004) http://www.museoreinasofia.es/museoreinasofia/live/exposiciones/pasadas/isidro-blasco.html
katalog:  BLASCO, Isidro M. Thinking about the place. Madrid : Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía ; [Madrid] : Espaciono, 2004. ISBN 8480262354 ; 9788480262354.
Prověřili jsme Souborný katalog ČR (http://skc.nkp.cz), Jednotnou informační bránu (http://www.jib.cz) i ART - oborovou bránu pro umění a architekturu (http://art.jib.cz), bohužel se však zdá, že výstavní katalogy nejsou až na jednu výjimku dostupné na území ČR. Podle oborové brány ART by se mělo ve fondu Akademie výtvarných umění (http://www.avu.cz) nacházet německé vydání katalogu "Julian Schnabel : Malerei = paintings 1978-2003".
Pokud byste měla zájem, můžete si prostřednictvím knihovny, kterou navštěvujete, požádat v rámci tzv. mezinárodní meziknihovní služby o výpůjčku vybraného katalogu ze zahraniční knihovny nebo o zhotovení kopií. Více informací Vám sdělí pracovníci vaší knihovny, základní údaje o meziknihovních službách naleznete na  http://www.knihovny.cz/page.php3?IDM=4&IDMS=16.
Katalogy by také mělo být možné zakoupit přímo v konkrétních muzeích, v Pradu můžete zaslat dotaz na adresu museo.nacional@museodelprado.es, v muzeu Reina Sofía na adresu publicaciones.mncars@mcu.es nebo si prohlédout stránky http://www.lacentral.com/, na které muzeum odkazuje. Katalogy je také možné většinou zakoupit v internetových obchodech, např. na http://www.amazon.com.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.01.2009 18:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu