pracovněprávní vztahy
Text dotazu
Dobrý den, kde bych prosím vás našla informace k vývoji pracovněprávních vztahů či závislé činnosti na území dnešní ČR a SR? Potřebuji v rámci bakalářské práce zpamovat, jak se vyvíjely vztahy zaměstnanec-zaměstnavatel, kdy vznikaly smlouvy, které se dají přirovnat k dnešní pracovní smlouvě. Od kdy se dá hovořit o zaměstnávání lidí.
Odpověď
Dobrý den,
literaturu ke své bakalářské práci byste měla hledat přednostně Vy sama, protože jen sama nejlépe poznáte, která kniha se Vám hodí nejvíc. Vyhledávat můžete např. ve volně dostupném elektronickém katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze NKC -  knihy a báze ANL - články. Vyhledávat lze mimo jiné podle klíčových slov (předmětových hesel). Knih s tématikou k Vaší práci je větší množství, je třeba knihy prolistovat, podle seznamu jednotlivých kapitol (obsahu) zjistíte, zda se Vám kniha hodí nebo ne, leckteré zdroje můžete najít i v použité literatuře (prameny), která bývá na konci publikací.
Některé informace, které Vás zajímají, obsahují např. tyto publikace:
SPIRIT, Michal a kol. Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení v ČR. Plzeň: Aleš Čeněk, 2009. (Historie na str. 29 - 39.)
VOJÁČEK, Ladislav, SCHELLE, Karel, KNOLL, Vilém. České právní dějiny. Plzeň: Aleš Čeněk, 2010.
TOMEŠ, Igor. Úvod do teorie a metodologie sociální politiky. Praha: Portál, 2010.
NĚMEC, Otakar a další. Personální management. Praha: Vysoká škola ekonomie a managementu, 2008.
Občanský a společenskovědní základ - přehled středoškolského učiva. Brno: Computer Press, 2009.
VYŠKOVSKÁ, Magdalena. Cizinci a daně. Zdaňování příjmů fyzických osob - cizích státních příslušníků v České republice. Praha: ASPI, 2005.
Z dalších knih, které jsme na ukázku vybrali z elektronického katalogu NKC:
Bicakova, Olga
Co je psano, to je dano / Bicakova, Olga. -- il.
In: Sondy. -- ISSN 1213-5038. -- Roc. 15, c.27 (20050714), s. 7
* pracovnepravni vztahy -- Cesko -- 2005
* pracovnepravni vztah * trvani * skonceni
Podhrazky, Milan
Dohoda zakladajici pracovnepravni vztah / Milan Podhrazky
In: Pravni forum. -- ISSN 1214-7966. -- Roc. 9, c. 10 (2012), s. 476-477
* Cesko. Nejvyssi spravni soud
* pracovni pravo
* pracovnepravni vztahy
* soudni rozhodnuti a stanoviska
* spravni soudnictvi
* spravni soudy -- Cesko
* Cesko
* rozsudky * dohoda o provedeni práce
Pracovnepravni vztah mezi rodinnymi prislusniky / (St)
In: Sondy odborovych svazu. -- ISSN 0862-7436. -- Roc. 4, c. 3 (19940131), s. 8
* pracovni pravo * pracovni pomer * pracovni smlouvy * rodinni prislusnici * Cesko * r. 1994
Petrzela, Karel
Zamestnavatel a zamestnanec: Kam az saha vztah loajality a duvery? / Karel Petrzela, Jakub Tomsej
In: Pravni radce. -- ISSN 1210-4817. -- Roc. 20, c. 12 (2012), s. 62-63
* pracovni pomer
* pracovnepravni vztahy
* zamestnanci
* ochrana majetku
* skonceni pracovniho pomeru
* Cesko
Bicakova, Olga
Zavisla cinnost nebo obchodnepravni vztah / Olga Bicakova
In: Pravni zpravodaj. -- ISSN 1212-8694. -- Roc. 7, c. 8 (2006), s. 11-12
* pracovnepravni vztahy -- Cesko -- 2006
* pracovni pravo -- Cesko -- 2006
* pracovni pomer -- pravni upravy -- Cesko -- 2006
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2014 13:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu