Požární stříkačka od firmy Holeček
Text dotazu
Dobrý den, prosím o jakékoliv informace o požární stříkačce od firmy Holeček.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služeb "Ptejte se knihovny".
Bohužel ve fondu Národní technické knihovny se dokumentace k požární stříkačce
z roku 1930 nenachází. V dostupných publikacích jsem nalezla pouze kusé informace
tohoto typu:
Firma Holeček
"Stříkačka se čtyřválcovým motorem 33,1 kW/45 k, s čerpadlem o výkonu 1600-1800 1/min,
hadicemi a příslušenstvím stála v roce 1930 63 140 Kč", převzato z "Hasičská vozidla : Česká a slovenská
hasičská technika od roku 1904 do současnosti, SUMAN-HREBLAY, Marián. 1. vyd. Brno : Computer Press, 2010. 206 s.
Sbor dobrovolných hasičů PACOV hasičskou stříkačku z roku 1930 vlastnil viz informace
z jejich webových stránek http://sdhpacov.webnode.cz/o-nas/, snad se tedy dochovala
alespoň technická dokumentace této stříkačky, kontaktní adresa sboru je:
sdhpacov@seznam.cz.
Rovněž Hasičské muzeum v Chrástavě by mělo stříkačku z roku
1930 vlastnit. Kontaktní informace jsou dostupné zde:
https://hasicske-muzeum-chrastava2.webnode.cz/kontakt/
Případně se doporučuji obrátit na některé z těchto kontaktů:
http://www.hzscr.cz/clanek/odkazy-na-webove-stranky-591951.aspx,
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 14:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu