Povstání v koncentračních táborech
Text dotazu
Dobrý den, zajímaly by mě nějaké bližší činnosti týkající se Osvětimského podsvětí, činnosti proti režimu, nebo jaká případná povstání v koncentračních táborech byla zaznamenána.
Odpověď
K otázce bližší činnosti Osvětimského podsvětí, protirežijních aktivit v koncentračním táboře, resp. jaká povstání v koncentračních táborech byla zaznamenána doporučujeme následující tituly, analyzující každodenní život v tomto koncentračním táboře a ojedinělé dochované osobní vzpomínky vězněných:
Útěk z tábora smrti : Osvětim 1944 / Erich Kulka. -- Praha : XYZ, 2011. -- 275 s. : il., portréty, 1 plán ; 22 cm, ve fondu HTF UK
Maus : příběh očitého svědka / Mart Spiegelman ; [z anglického originálu ... přeložili Jiří Zavadil, Jan Macháček a Magdaléna Fričová]. -- Vyd. v tomto souboru 1.. -- Praha : Torst, 2012. -- 295 s. : vše il. ; 24 cm, ve fondu Historického kabinetu FF UK
Osvětimská knihovnice / Antonio G. Iturbe ; [ze španělského originálu ... přeložil Štěpán Zajac]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Akropolis, 2013. -- 450 s. ; 22 cm, ve fondu PedF UK
Svědkové z továrny na smrt / Eric Friedler, Barbara Siebert, Andreas Kilian ; [z německého originálu ... přeložil Vladimír Čadský]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Rybka Publishers, 2007. -- 358 s. : il., ve fondu PedF UK
Utekl jsem z Osvětimi / Rudolf Vrba ; [z anglického orignálu ... přeložili Iva Hrdličková a Tomáš Pěkný]. -- Vyd. 2.. -- Praha : Sefer, 2007. -- 437 s. ; 21 cm. -- (Edice prózy ; sv. 5), ve fondu FF UK
Odpověděl Historický kabinet FF UK
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
29.05.2014 10:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu