-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, sháním knihu o počátcích horské služby, vydanou cca v 50. letech minulého století. Je to povídková kniha, která vypráví o různých místech v našich horách a jejich příběhy. Jedna povídka vypráví o skupince dětí, která šla do či ze školy a po cestě je překvapila náhlá změna počasí, tuším, že to bylo v Krkonoších, sesedli do hloučku aby se zahřáli a na jaře je tam našli zmrzlé. Příběh se odehrál někdy za doby Marie Terezie. Sháním tuto knihu pro přítele, který ji vlastnil a půjčil. Udělala bych mu tím velkou radost. Pokud jsou Vám o této knize dostupné informace o názvu či autorovi, tak mi je prosím pošlete, abych měla nějaký záchytný bod...
Dobrý den,
jedná se patrně o knihu:
KUBÍK, Čestmír : Příběhy mužů a hor / Mojmír Kubík. -- 1. vyd. -- Praha : Mladá fronta, 1955. -- 154 s. V naší knihovně ji bohužel nemáme, ale ve svém fondu ji má knihovna Krkonošského muzea ve Vrchlabí, která ji však půjčuje pouze prezenčně. Vlastní ji rovněž NK ČR v Praze, PedF UK - Ústřední knihovna Praha, Moravská zemská knihovna Brno a Městská knihovna v Ústí nad Orlicí. Existuje ještě jedno vydání této knihy:
> Hlavní záhlaví Kubík, Čestmír, 1925- Název Příběhy mužů a hor / Autor:
> Čestmír Kubík ; Il. Zdeněk Burian Vydání 1. vyd. [v STN] Nakl. údaje
> Praha : STN, 1958 Popis (rozsah) 116, [2] s. : [12] obr. příl. ; 8°
> Dvanáct příběhů ze života členů krkonošské Horské služby, kteří obětavě
> nasazují své životy a zdraví pro záchranu druhých.
> Předmět. heslo Krkonoše - služba záchranná - povídky
Informace o vydaných dokumentech
--
Městská knihovna Jablonec nad Nisou
22.02.2012 12:00