Pověsti Železných hor
Text dotazu
Dobrý den,
zajímalo by mě, ve kterých všech knihách se objevují pověsti z Železných hor.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v Souborném katalogu ČR nalezli jsme tyto publikace:
• PRCHAL, Josef a PRCHALOVÁ, Eva. Pod Železnými horami: [báje a pověsti]. 3. vyd. Blansko: Duha Press, 2008. 123 s. Melechov; sv. 1. ISBN 978-80-87061-22-0.
• STEJSKAL, Jan. Poklady Železných hor. Nasavrky: Obec Nasavrky, 2008. 247 s. ISBN 978-80-254-3048-4.
• URBANOVÁ, Marta. Pověsti Železných hor. Vyd. 1. Havlíčkův Brod: Literární čajovna Suzanne Renaud, 2007. 141 s. ISBN 978-80-86653-14-3.
• BLAŽEK, Antonín. Pověsti a obrázky z chrudimského kraje. Řada VII. Chrudim: Antonín Blažek, 1928. 215 s.
http://aleph.nkp.cz/F/
Zmínky o pověstech z oblasti Železných hor obsahuje i tento průvodce:
• MELICHAROVÁ, Jitka a kol. Pardubicko a Železné hory. 1. vyd. Praha: Sportovní a turistické nakladatelství, 1963. 264s., [8] s. obr. příl. Turistický průvodce ČSSR; 21.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
15.05.2017 18:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu