Používaly se k interrupcím šatní ramínka
Text dotazu
Dobrý den, používaly se někdy reálně pro ukončení těhotenství šatní ramínka? Díky moc.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
V modernější době se používal např. pletací drát, jehlice do klobouku nebo ohnuté drátěné ramínko, které se pro svou popularitu stalo dokonce symbolem amerických organizací bojujících za právo na bezpečnou a legální interrupci.
VÁŇA, Miroslav. Problematika ukončení těhotenství. Praha 2017. Diplomová práce. Univerzita Karlova, katolická teologická fakulta. Vedoucí práce: doc PhDr Libor Ovečka, Th.D.
V první polovině 20. století ženy používaly háčkovací vidlice a drátěná ramínka.
ZÁMEČNÍKOVÁ, Veronika. Antrolologie potratu. Brno 2021. Bakalářská práce. Masarykova univerzita, Přárodovědecká fakulta. Vedoucí práce: prof. PhDr. Jaroslav Malina, DrSc.
Použité zdroje
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní lékařská knihovna
Datum zadání dotazu
01.07.2022 16:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu