použití správního řádu při akreditaci studijního programu na vysoké škole
Text dotazu
Dobrý den,
postupuje se prosím v řízení o akreditaci studijního programu na vysoké škole podle správního řádu?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ano, na řízení o akreditacích se vedle příslušných ustanovení zákona o vysokých školách (Zákon č. 111/1998 Sb., http://www.msmt.cz/vzdelavani/vysoke-skolstvi/zakon-c-111-1998-sb-o-vysokych-skolach-text-se-zapracovanymi) vztahují (na rozdíl od rozhodování o právech a povinnostech studentů) ustanovení správního řádu (Zákon č. 500/2004 Sb., http://portal.gov.cz/zakon/500/2004).
Pro získání podrobnějších informací doporučujeme elektronickou publikaci Základy práva vysokých škol od Veroniky Kudrové a Jiřího Smrčky (Brno: Masarykova univerzita, 2013) - http://is.muni.cz/do/rect/el/estud/praf/ps13/pravo_vs/web/index.html.
Použité zdroje
* http://is.muni.cz/[…]/06.html#k53
* http://www.ff.cuni.cz/FF-93[…]zakona_o_vs_katalog_uno.pdf
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.09.2015 16:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu