potratové komise
Text dotazu
Dobrý den, sháním odborné články o potratových komisích v Československu v období
šedesátých a sedmdesátých let.
Odpověď
Problematika je trochu specifická, tedy: literaturu k tématu by bylo možné vyhledat v článkových bibliografiích pro danou dobu (Bibliografický katalog ČSFR = Bibliografičeskij katalog = Bibliografischer Katalog = Bibliographical Catalogue = Catalogue Bibliographique. Články v českých časopisech. -- Praha (120 72 Praha 2, V tůních 11) : Panorama, 1953-1992. -- sv. ; 29 cm).
Dále v této době vycházely časopisy:
Československá gynekologie, roč. 1, 1936 an.
Referátový výběr z porodnictví a gynekologie. -- Praha : Národní lékařská knihovna, 1962-2000. -- 37 sv. ; 21 cm.
Časopisy by asi bylo třeba projít. Namátkou jsme v uvedené bibliografi zjistili tento článek:
Kurka, J., O některých problémech právní odpovědnosti při umělém přerušování těhotenství, Československá gynekologie 29, 1964, č. 9, str. 713-716.
Bylo by dobré dotaz adresovat spíše Národní lékařské knihovně (www.nlk.cz).
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 11:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu