posvátná místa českobudějovicko
Text dotazu
Dobrý den, hledám informaci, existuje-li zpracování posvátných míst na Českobudějovicku, případně Plzeňsku, něco jako dílo Františka Ekerta "Posvátná místa..." pro pražskou a další diecéze. V případě, že ano, prosím o sdělení, je-li dílo dostupné on line nebo kde by bylo možné jej studovat. Předem děkuji, Rohan
Odpověď
Dobrý den,
o posvátných místech v daném regionu se dozvíte např. z publikací
ČERNÝ, Jiří. Poutní místa českobudějovické diecéze: milostné obrazy, sochy a místa zvláštní zbožnosti. Vyd. 1. Pelhřimov: Nová tiskárna Pelhřimov, 2013. 343 s., [32] s. obr. příl.ISBN 978-80-7415-074-6.
VOKOLEK, Václav. Neznámé Čechy. 4., Posvátná místa jihovýchodních Čech. 1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2012. 231 s. Tipy na výlety. ISBN 978-80-204-2626-0.
VOKOLEK, Václav. Neznámé Čechy. 7., Posvátná místa jihozápadních Čech. První vydání. Praha : Mladá fronta, 2015. 287 stran. Tipy na výlety. ISBN 978-80-204-3871-3.
Tyto publikace nejsou bohužel dostupné on line, ale jsou součástí jak prezenčního fondu regionálního oddělení Jihočeské vědecké knihovny, tak je i možno si je vypůjčit domů.
Pro Plzeň můžete využít díl Posvátných míst ... Podlaha, Antonín. Posvátná místa království Českého: dějiny a popsání chrámů, kaplí, posvátných soch, klášterů i jiných pomníků katolické víry a nábožnosti. Řada první, Arcidiecese pražská. Díl II., Vikariáty: Berounský, Bystřický a Plzeňský. V Praze: Nákladem Dědictví sv. Jana Nepomuckého, 1908. 373 s. Podíl údů Dědictví svatojanského; č. 3 na rok 1908. Knih Dědictví svatojanského; č. 101. Ta je v naší knihovně dostupná pouze k prezenčnímu studiu v pobočce Zlatá Koruna. Ale ve fondu ji vlastní více knihoven. Podívejte se na stránky Souborného katalogu České republiky, kde se vám zobrazí vlastníci vybraných knih http://www.caslin.cz/caslin/.
Další informace můžete nalézt v knihách Pavla Kozáka:
Tajemná místa na samém jihu Čech. 1. vyd. České Budějovice : ArchET, 2011. 117 s., [24] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-902394-7-0.
Tajemná místa Plzeňska. 2. vyd. Beroun : MH, 2006. 127 s.ISBN 80-86720-20-9.
Tajemná místa Pošumaví. Upr. 3. vyd. Beroun : MH, 2004.ISBN 80-86720-23-3.
Tajemná místa od Blaníku k Sušici. 1. vyd. Beroun : MH, 1999. 152 s.
Další literatura k tématu:
Krčmář, Luděk. Poutní místa a místa zvláštní zbožnosti na severním Plzeňsku. Kralovice: Ashram s.r.o., 2014. 72 stran. ISBN 978-80-260-8560-7.
Krčmář, Luděk. Putování je IN: poutní místa a místa zvláštní zbožnosti plzeňské diecéze. 1. vyd. Plzeň: Biskupství plzeňské, 2012. 80 s. ISBN 978-80-260-3827-6.
Holečková, Marie - Dvořák, Otomar. Tajemná a léčivá místa jižních Čech a Pošumaví. 1. vyd. Beroun : MH, 2012. 155 s. ISBN 978-80-86720-59-3.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
České Budějovice
Knihovna
Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích
Datum zadání dotazu
02.08.2017 23:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu