posvátná místa
Text dotazu
Dobrý den, hledám publikace, ve kterých se dočtu o různých posvátných místech. Hledám ale spíše odborné publikace, ne populární encyklopedie. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den, k vyhledání odborných informací o posvátných místech byste snad mohla využít některou z následujících publikací:
1) HARPUR, James. Atlas posvátných míst : místa, kde se nebe stýká se zemí. V Praze : Knižní klub, 1995. 240 s. ISBN 80-7176-215-6.
2) MAUR, Eduard. Paměť hor : Šumava, Říp, Blaník, Hostýn, Radhošť. Praha : Havran, 2006. 375 s. ISBN 80-86515-60-5.
3) ALLENDE, Carlos. Posvátná místa : magický zeměpis planety Země. V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2008. 221 s. ISBN 978-80-242-2117-5.
4) Posvátná místa buddhismu. Praha : Pragma, [2003]. 434 s. ISBN 80-7205-955-6.
5) EKERT, František. Posvátná místa král. hl. města Prahy : dějiny a popsání chrámů, kaplí, posvátných soch, klášterů a jiných pomníků katolické víry a nábožnosti v hlavním městě království Českého. V Praze : Volvox Globator, 1996. -- 2 sv. ISBN 80-7207-040-1.
6) CARMICHAEL, David L. Sacred sites, sacred places. London : Routledge, 1998, c1994. 300 s. ISBN 0-415-15226-7.
7) MICHELL, John. At the centre of the world : polar symbolism discovered in Celtic, Norse and other ritualized landscapes : with 56 illustrations. London : Thames and Hudson, c1994. 184 s. ISBN 0-500-01607-0.
8) HAYES, Dawn Marie. Body and sacred place in medieval Europe, 1100-1389. New York : Routledge, 2003. 193 s. ISBN 0-86278-766-1.
9) FAGAN, Brian M. From black land to fifth sun : the science of sacred sites. Reading, Mass. : Perseus, c1999. 403 s. ISBN 0-7382-0141-3.
10) HELFRITZ, Hans. Mexican cities of the gods : an archaeological guide. New York : Praeger, 1970, c1968. 180 s.
11) MASSEY, Eithne. Legendary Ireland : a journey through Celtic places and myths. Dublin : O'Brien Press, 2003. 240 s. ISBN 0-86278-766-1.
V nakladatelství Eminent vyšlo také několik knih o posvátných místech: Esoterická Anglie, Esoterické Irsko, Esoterické Řecko, Esoterický Egypt. Záznamy těchto i výše uvedených knih (často i s náhledy obálek) naleznete v elektronickém katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc).
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.12.2008 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu