Posuzování vlivu učitele odborného výcviku na rozvíjení pozitivního vztahu k práci žáků SOŠ
Text dotazu
Dobrý den,
prosím Vás o radu s výběrem vhodné literatury k diplomové práci na téma "Posuzování vlivu učitele odborného výcviku na rozvíjení pozitivního vztahu k práci žáků SOŠ".
Předem děkuji za ochotu a informace
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme nabídnout pouze omezený výčet doporučených knih. Podrobnější seznam literatury k tématu je již vypracováván jako placená rešeršní služba (https://www.nkp.cz/sluzby/reserse).
Pokud byste si chtěl literaturu k tématu vyhledat sám, můžete použít volně dostupné zdroje Národní knihovny ČR (Katalog Národní knihovny ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/skc), katalogy Knihovny.cz: https://www.knihovny.cz/, katalogy Knihovny J. A. Komenského: https://www.npmk.cz/knihovna aj. Některá doporučená hesla: "pedagogické dovednosti", "pedagogický výzkum", "učitelská profese", "hodnocení žáků", aj.
Níže uvádíme pouze některé vybrané knihy:
DOLEŽALOVÁ, Jana, ed., VRABCOVÁ, Daniela, ed. a SVATOŠ, Tomáš, ed. Hodnocení v práci učitele - psychodidaktické a etické souvislosti: sborník z mezinárodní konference: 12. duben 2007. Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2007. 351 s. ISBN 978-80-7041-010-3.
KYRIACOU, Chris. Klíčové dovednosti učitele: cesty k lepšímu vyučování. Překlad Dominik Dvořák a Milan Koldinský. Vyd. 4. Praha: Portál, 2012. 164 s. ISBN 978-80-262-0052-9.
DOLEŽALOVÁ, Jana, ed. a VRABCOVÁ, Daniela, ed. "Kompetence učitele na pozadí současné kurikulární reformy": (sborník ze 4. konference k otázkám didaktiky). Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2006. 132 s. ISBN 80-7041-404-9.
ŠIMONEK, Jiří a kol. Profil učitele. 1. vyd. Valašské Meziříčí: Obchodní akademie a VOŠ, 2009. 56 s. ISBN 978-80-254-4227-2.
JANDOVÁ, Renata, ed. Svět výchovy a vzdělávání v reflexi pedagogického výzkumu: recenzovaný sborník. Vyd. 1. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 2007. 396 s. ISBN 978-80-7394-061-4.
SLAVÍK, Jan et al. Reflexe a hodnocení kvality výuky. První vydání. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2020. svazky. ISBN 978-80-261-0920-4.
GADUŠOVÁ, Zdenka. Nástroje hodnotenia kompetencií učiteľa. Vydanie: prvé. Praha: Verbum, 2019. 197 stran. ISBN 978-80-87800-53-9.
VAŠUTOVÁ, Jaroslava. Být učitelem: co by měl učitel vědět o své profesi. 2., přeprac. vyd. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2007. 76 s. ISBN 978-80-7290-325-2.
COUFALOVÁ, Jana, ed. a ASZTALOS, Ondřej. Hledisko kvality v přípravě učitelů. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2010. 204 s. ISBN 978-80-7043-869-5.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.03.2021 17:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu