Postmoderní filosofie a politika
Text dotazu
Poznámky k fenomenologické kritice těchto tří
kategorií postmoderních filosofií,politik a teologických politik hlavních
církví
Odpověď
Dobrý den,
uvítali bychom, kdybyste nám svůj dotaz trochu více přiblížil. Prošli jsme některé knihy věnované fenomenologii (opravdu zběžně), ale na problém fenomenologické kritiky, která by byla cílena přímo na tři Vámi uvedené kategorie, jsme nenalezli jasnou odpověď.
V níže zmíněných knihách jsou řešeny vztahy fenomenologie a víry, fenomenologie a humanitních věd, je zde uvedena kritika práva či formalismu a utilitarismu. Vyšla také kniha, která se věnuje fenomenologii a politice.
Naleznete zde podrobný přehled vývoje fenomenologické filozofie.
* HOLZHEY, Helmut. Filosofie 19. a 20. stol. II., Novokantovství,idealismus, realismus a fenomenologie. 1.vyd. Praha : OIKOYMENH, 2006. ISBN 80-7298-178-1 (váz.)
* LYOTARD, Jean-François. Fenomenologie. 1. vyd. Praha : Victoria Publishing, 1995. ISBN 80-7187-031-5 (brož.)
* TUCKER, Aviezer. Fenomenologie a politika : od J. Patočky k V. Havlovi. Olomouc : Votobia, 1997. ISBN 80-7198-223-7 (brož.)
* PECHAR, Jiří. Problémy fenomenologie : od Husserla k Derridovi. 1.vyd. Praha : Filosofia, 2007. ISBN 78-80-7007-265-3 (váz.)
* PATOČKA, Jan. Úvod do fenomenologické filosofie. 2. vyd. Praha : OIKOYMENH, 2003. ISBN 80-7298-064-5 (brož.)
Další knihy a články k tématu můžete dohledat v Online katalogu Národní
knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , Souborném katalogu ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc či ve výběrové článkové bibliografii - Články v českých novinách, časopisech a sbornících: http://sigma.nkp.cz/cze/anl . K dohledání zahraničních článků můžete využít Online licencované databáze NK ČR:
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ( vzdálený přístup k licencovaným zdrojům NK ČR je umožněn všem držitelům platného čtenářského průkazu NK ČR).
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.06.2008 12:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu