Postila Katolická
Text dotazu
Dobry den chtela jsem vas poprosit jestli by ste mi vedeli poradit kde bych nasla dalsi vytisky knihy Postila katolicka tistena Vaclavem Matejem Štajerem (Šteyr nebo taky Šteyer). Momentalne vim pouze o peti vytiscich v Regionalním museu ve Vysokem Myte z let 1691, 1695, 1722, 1731, 1737. tisk z roku 1722 mam i nafotenej ale pravdepodobne neni dochovanej kompletne a proto bych potrebovala najit nejakej vice zachovalejten jedinej je tistenej taky v Hradci Kralove ostatni byli podle zaznamu ve Vysokem Mejte tisteny v Praze. Predem za vsechno dekuju.
Odpověď
Další výtisky knihy Postila katolická tištěná Václavem Matějem Štajerem jsou dostupné např. v Národní knihovně ČR (Oddělení rukopisů a starých tisků - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_studovna2.htm). Jedná se o tisk z let 1691 a dva tisky z let 1695, všechny tištěny v Praze. Další tisky budou pravděpodobně dostupné také v Knihovně Národního muzea (http://www.nm.cz/knihovna-nm/) Moravské zemské knihovně ( www.mzk.cz ) a Vědecké knihovně v Olomouci ( www.vkol.cz ), doporučovali bychom Vám prověřit naskenované katalogy těchto knihoven a případně je kontaktovat.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu