posilování zraku
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaké účinné posilování zraku? Díky.
Odpověď
Dobrý den,
Oční cviky představují specifickou oblast mezi technikami jógy a jsou zaměřeny na udržení dobrého stavu zraku, případně na odstranění nebo zmírnění některých jeho poruch. Oční cvičení pomáhá zrak posilovat a zároveň uvolňovat oční svaly.
Tyto techniky lze využít např. při krátkozrakosti, dalekozrakosti, astigmatismu, slabozrakosti, šilhavosti a některé z nich i při očních zánětech či zákalech. V případě léčení je výběr vhodných technik nutno konzultovat s odborníkem.
Doporučujeme Vám prostudovat následující  internetové odkazy :
http://www.jogamagazin.cz/ocni-cviky.html
http://www.celostnimedicina.cz/oci-=-cviceni-zraku-pro-zdravou-dlouhovekost.htm
http://www.musculus.cz/kulturistika/zdravi/spatny-zrak
Doporučená literatura z fondu Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, báze NKC:
-[Č.záznamu: 000534759]
Cvičení očí a prevence oslabení zraku : metodická příručka / zpracovaly Miluše Kubíčková, Milena Podroužková, Jiřina Boháčková. -- 1. vyd.. -- Praha : Onyx, 1990.
-[Č.záznamu: 002111366]
Oči a jóga / Pavel Kos. -- Brno : Centrum volného času Lužánky v nakl. Pavel Křepela, 2010. -- 45 s.
-Záznam 4 z 5
-[Č.záznamu: 002158467]
Zábavná cvičení pro rozvoj čtení : oční pohyby, rozlišování znaků a písmen / Pavel Svoboda. -- Vyd. 2.. -- Praha : Portál, 2011. -- 55 s.
-Záznam 4 z 5
-[Č.záznamu: 000088732]
Ty a tvé oči / Pavel Kalina. -- 1. vyd.. -- Plzeň : Včelka, 1994. -- 31 s.
Pro doplnění uvádíme, že spolu s očními cvičeními bývá doporučována mikromasáž očního okolí. Oční okolí je nejjemnější a nejchoulostivější částí celého obličeje, místo, kde se nejvíce projevuje únava, stres a škodlivé vnější vlivy.
Jedná se o speciálně  sestavenou příjemnou masáž s viditelným zpevňujícím účinkem. Skládá se z jemných hladivých tahů, kroužkování, poštipů a poklepů, které na sebe jemně navazují a střídají se s mírným tlakem.
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.06.2012 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu