Porcelánka Thun 1794 a. s.
Text dotazu
Historie, vývoj a současnost porcelánky Thun
Odpověď
Dobrý den,
Starší dějiny porcelánky jsou knižně zpracované, ale nový vývoj knižně nikde není.
Firma má webové stránky www.thun.cz
V naší databázi článků (ANAL) je k současnému dění ve firmě Thun 1794 a.s. 52 článků (z Karlovarského deníku, Práva a Mladé fronry Dnes - Karlovarského vydání).
Seznam knih, které jsou ve fondu Krajské knihovny v Karlových Varech:
Braunová, Alena: Kouzlo keramiky a porcelánu. Praha: Práce, 1985. S. 297-301,303-328,335-352,368-370,382-386.
Braunová, Dagmar: Porcelánová tradice.  Karlovy Vary: Haas a Czjzek, 1992. 239 s.
Kohlík, Alexander: Dějiny karlovarského porcelánu. [S]: s.n., 1965. 62 l.
Konečný, Milan: Česká keramika: rukověť keramického průmyslu v Čechách 1748-1948. Praha: Milan Konečný, 2003. 704 s.
Poche, Emanuel: Český porcelán. Praha: Orbis, 1954. 71 s., 139 s. obrazových příloh.
Raiskupová, Anna: Privatizace státního podniku Karlovarský porcelán. In: Dějiny Karlovarska v pracích učitelů. Sborník
regionálních historických studií. Karlovy Vary: Státní okresní archiv, 2000. S. 188-208.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Karlovy Vary
Knihovna
Krajská knihovna Karlovy Vary
Datum zadání dotazu
16.09.2015 17:09
Lenka Merglová píše:
Úterý 10.01.2023 09:12
Braunová, Alena: Porcelánová tradice. Karlovy Vary: Haas a Czjzek, 1992. 239 s.
to bude omyl, jedná se o Dagmar Braunovou.
PSK - admin píše:
Úterý 10.01.2023 16:44
Dobrý den, děkujeme Vám za upozornění, máte pravdu, jedná se o autorku Dagmar Braunovou. Odpověď jsme opravili. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu