Pomoc s nalezením vhodného titulu
Text dotazu
Dobrý den,
Potřebovala bych poradit s výběrem knih. Dělám maturitní práci na téma Experimenty v koncentračních táborech za 2. světové války. K praktické části bych potřebovala vysloveně román, který se zabývá pokusy na ženách. Literaturu faktu již mám, ale nedaří se mi najít vhodné románové zpracování tohoto tématu, aby tam byl nejlépe popis toho, co se dělo.
Mockrát děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
pokusy na ženách / dívkách v koncentračních táborech zachycují tyto beletristické tituly (romány):
KELLY, Martha Hall. Dívky beze jména. Vydání první. Praha : Vyšehrad, 2018. 525 stran. ISBN 978-80-7429-982-7.
PERL, Gisella. Byla jsem doktorkou v Osvětimi : musela jsem asistovat Mengelemu. Líbeznice : Víkend, 2019. 196 stran. ISBN 978-80-7433-281-4.
KONAR, Affinity. Mischling. Vydání první. Praha : Odeon, 2016. 386 stran. Světová knihovna ; svazek 186. ISBN 978-80-207-1732-0.
Na pomezí beletrie a naučné literatury lze zařadit tyto knižní tituly (většinou se jedná o autobiografické vzpomínky):
NYISZLI, Miklós. Byl jsem Mengeleho asistentem. Vyd. 2. Praha : Academia, 2009. 192 stran. Paměť ; sv. 24. ISBN 978-80-200-1757-4.
STERN FISCHEROVÁ, Viola - HOMOLOVÁ TÓTHOVÁ, Veronika. Mengeleho děvče : skutečný příběh ženy, která přežila čtyři koncentrační tábory. Vydání první. Praha : Ikar, 2017. 373 stran. ISBN 978-80-249-3450-1.
KOR, Eva Mozes - ROJANY-BUCCIERI, Lisa. Děti, které přežily Mengeleho : zpověď dvojčat Evy a Miriam. Praha : Grada, 2015. 220 stran. ISBN 978-80-247-5443-7.
GŁOWA, Stanisław. Svědectví z nemocničních bloků Osvětimi. [Líbeznice] : Víkend, 2022. 221 stran, 8 stran nečíslovaných obrazových příloh. ISBN 978-80-7433-348-4.
A z literatury faktu bych zmínila například knihu:
LANG, Hans-Joachim. Ženy z bloku 10 : lékařské pokusy v Osvětimi. Vyd. 1. Praha : Ikar, 2014. 322 s. ISBN 978-80-249-2394-9.
Použité zdroje
Katalog IPAC [online]. Knihovna Jiřího Mahena v Brně [cit. 2023-02-09]. Dostupné z: https://katalog.kjm.cz/
Google [online]. [cit. 2023-02-09]. Dostupné z: https://www.google.com/
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Brno-město
Knihovna
Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Datum zadání dotazu
08.02.2023 09:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu