Pomník letcům u Jevíčka
Text dotazu
Dobrý den, prosím který přesný den byl odhalen pomník letcům nacházející se na katastru obce Jevíčko jižně kóty Červený kopec 451 m n. m.? Bylo to roku 1949, nebo 1950 - ale prosil bych celé datum.
Odpověď
Dobrý den,
nalezli jsme tuto informaci:
Odhalení pomníku se konalo 18. 9. [předpokládáme z kontextu 1949] za účasti vojska, hasičů, sokolů a zástupu lidí.“
Ing. Jar. Zezula st.
(Převzato z Jevíčského Zpravodaje z dubna 2004)
Zdroj: https://www.geocaching.com/geocache/GC1DGX5_pomnik-letcu-jevicko?guid=6ef91982-9493-4eb3-87ff-68c30a32d6ab
Bohužel se nám nepodařilo informaci ověřit mimo internet, zkuste v této věci kontaktovat městské muzeum Jevíčko: https://www.cz-museums.cz/adresar/pardubicky-kraj/svitavy/jevicko/mestske-muzeum/.
O pomníku též: https://www.vets.cz/vpm/mista/obec/3098-jevicko/
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.03.2021 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu