Poloměry zakružovacích oblouků při navrhovaní nivelety silniční komunikace
Text dotazu
Dobrý den, V normách pro navrhování komunikací jsou tabulky výškových zakružovacích oblouků a já hledám metodiku výpočtů jednotlivých parametrů, brzdné dráhy, rozhledových vzdáleností, reakce řidiče a podobně.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služby Ptejte se knihovny.
Vámi popsané skutečnosti obsahuje norma ČSN 736101, konkrétně příloha B. Pokud jste zákazníkem NTK, jsou normy k dispozici zákazníkům k nahlédnutí zdarma na označených počítačích ve Studovně časopisů ve 3NP (sektor 3D). Pokud jste měl v ruce i tyto přílohy a nic jste v nich nenašel, doporučujeme podívat se do publikací:
1) Silniční stavitelství. 1., Projektování silnic a dálnic / Josef Špůrek. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelství technické lit., 1972. -- 687 s.
LOKACE: Fond NTK, k dispozici k vypůjčení domů ze Skladu, Signatura 255609.
2) Silniční stavitelství. 2, Stavba silnic a dálnic / Josef Špůrek. -- 2. přeprac. a dopln. vyd.. -- Praha : Nakladatelství techn. lit., 1979. -- 780 s.
LOKACE: Fond NTK, volný výběr k vypůjčení, podlaží/regál - 4B/161, LCC - TE145 .Š68 1979 2 a, signatura - A 11266/1 a
3) Silniční stavby. Díl 1, Projektování silnic a dálnic / Vladimír Veselý. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelství technické literatury, 1970. -- 300 s.
LOKACE: Fond NTK, k dispozici k vypůjčení domů ze Skladu, Signatura - II 248423 [001]
4) Pošvář, Jiří
Vybrané statě ze silnic a dálnic : Určeno pro posl. fak. stavební / Jiří Pošvář. -- 1. vyd.. -- Brno : VUT, 1983 (Prostějov : MTZ). -- 81 s. : obr., tb. ; 30 cm. -- (Učební texty vys. škol)
Dostupné v Národní knihovně ČR a Moravské zemské knihovně v Brně.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 15:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu