Politický vývoj
Text dotazu
Dobrý den, zajímal by mě politický vývoj uvnitř Sociální demokracie a Národních socialistů mezi léty 1945 - 1948. Zejména pak období okolo voleb v roce 1946. Existovaly uvnitř těchto stran nějaké různé zájmové skupiny? Měly volby v roce 1946 nějaký vliv na jejich posílení či oslabení. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k dané problematice jsme bohužel moc zdrojů nenašli. Pomocné Vám mohou být následující publikace:
Kocian, J.: Československá strana národně socialistická v letech 1945-1948 : Organizace – program – politika. Brno : Doplněk, 2002.
Paroubek, J. – Duchoslav, P.: Stručné dějiny národních socialistů. Praha : Columbus, 2011.
Belda, J. – Galandauer, J. – Hájek, M. – Hradilák, Z. – Pasák, T.: Dějinná cesta české sociální demokracie 1878-1989. Praha : Masarykova dělnická akademie – Fénix, 1996.
Kuklík, J.: Sociální demokracie a sociální demokraté mezi dvěma totalitami (1938-1948). In: Hrubec, M. – Bárta, M. (edd.): Dějiny českého a československého sociálnědemokratického hnutí. Praha – Brno : Masarykova dělnická akademie – Doplněk, 2006.
Kocian, J.: Národní socialisté a únor 1948. In: Dejmek, J. – Loužek, M.: Únor 1948 : Šedesát let poté. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2008.
Kocian, J.: Zůstali věrní demokracii. In: Svobodné slovo. Roč. 87, č. 110 (květen 1995), s. 2.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 16:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu