Poezie Petra Krále
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych si nastudovala literaturu k poezii
Petra Krále (1941), zejména k jeho knize Soukromý život. Bohužel nemám dostatek
informací, kde jeho poezii hledat(knihy,články..)Pouze co jsem našla bylo ve
francouzštině a to mi tedy nepomohlo.. Byla bych ráda za pár informací..Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
posílám základní seznam literatury, převážně článků z českých periodik:
Recenze:
Štolba, Jan, Podivuhodně věrné prázdno, in: Literární noviny. Roč. 7, č.
25, 1996, s. 7.
Langerová, Marie: Sálání hladin, in: Tvar. Roč. 8, č. 7, 1997, s. 20.
Wiendl, Jan: A svět je nedohledná poušť..., in: Nové knihy. Roč. 36, č.
18, 1996, s. 1.
Články:
Jitka De Préval : Petr Král : Tam někde mezi Prahou a Paříží, in:
Xantypa,Roč. 5, č. 2, 1999, s. 26-28,
Petr Král žije v Paříži, in: Příbramský deník. Č. 247, 2000, s. 3
Gabriel, Jan : Zbývá nám umění zvedat obočí v zatáčkách, in: Literární
noviny. Roč. 11, č. 44, 2000, s. 8, fot.
Tesková, Michaela : Surrealismus, nesurrealismus, neosurrealismus?, in:
Lidová demokracie. Roč. 48, č. 59, 1992, s. 4.
Literatura:
Král, Petr : Petr Král : úniky a návraty : rozhovor, Praha: Akropolis
,2006, 223 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
27.07.2012 07:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu