Podzemní řeka v Libyi
Text dotazu
Prosím informaci o Kadáfího projektu Velká podzemní řeka - voda v poušti, jak tato akce dopadla, zda je ukončena, přerušena či dokončena Děkuji (posílám tento dotaz již třetí knihovně, neodpověděla dosud žádná).
Odpověď
Dobrý den, velká část projektu "Velké podzemní řeky" (The Great Man-Made River) je již hotova. První a svým rozsahem největší fáze projektu, propojení As-Sariru a Tazerba s Benghazi a Sirtem přes Ajdabiya byla oficiálně dokončena v srpnu roku 1991. Provoz druhého potrubí, který přivedl pitnou vodu do hlavního města Tripoli, byl slavnostně zahájen v září 1996. V září roku 2007 byla přivedena pitná voda do oblasti Gharyan. Plány počítají i s fází IV. (vodovod z Ajdabiya do Tobruku) a V. (propojení východního a západního systému).
V českých zdrojích, bohužel, nenaleznete příliš mnoho informací k danému tématu. Zde uvedené informace jsme čerpali z následujících zdrojů:
* Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Manmade_River
* water-technology.net: http://www.water-technology.net/projects/gmr/
* BBC: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/4814988.st
* Encyclopedia Britanica:
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/243446/Great-Man-Made-River.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.04.2009 11:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu