Podnik ČKD Praha
Text dotazu
Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaká literatura zabývající se politickoekonomickým vývojem národního podniku ČKD Praha v letech 1945 až 1960?
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služeb Ptejte se knihovny.
Publikací, které popisují ČKD z historického pohledu existuje velké množství. V Národní technické knihovně jsou k dispozici 4 publikace (včetně jedné publikace v německém jazyce) a 2 periodik, ve kterých je obsažen ve větší
či menší míře politickoekonomický vývoj v letech 1945 - 1960 viz přehled níže:
Katalog Národní technické knihovny
(aleph.techlib.cz)
1) Petráň, Josef, 1930-
90 let práce a bojů : stručný přehled dějin ČKD Sokolovo, závodu národního podniku ČKD Praha / Josef Petráň, Vilém Fuchs. -- Vyd. 1. -- Praha : Státní nakladatelství politické literatury, 1961. -- 282 s., [96] s. obr. příl. : il.
Záznam v katalogu na adrese:
http://bit.ly/wNDnBR
2) Pod značkou ČKD / Bohumil Skála. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelství dopravy a spojů, 1990. -- 301 s.
Záznam v katalogu na adrese:
http://bit.ly/ywbxe4
3) ČKD Praha. -- Praha : ČKD, 1967. -- 104 s., 7 s.obr. publikace v německém jazyce
Záznam v katalogu na adrese:
http://bit.ly/nkeXV5
4) ČKD (firma)
Padesát let Kolbenky : (1896-1946). -- [Praha] : Českomoravská - Kolben - Daněk, 1946. -- 67, [34] s. obr. příl. : il
Záznam v katalogu na adrese:
5) ČKD-Sokolovák (periodikum). -- Praha : ZOS v ČKD-Sokolovo. Záznam v katalogu na adrese:
Záznam v katalogu na adrese:
http://bit.ly/FR45gk
Roky odběru uložené v NTK: 1949 - 1950
6) Sokolovák : závodní časopis ČKD N.P. Závod Sokolovo. -- Praha : ČKD-Sokolovo
Záznam v katalogu na adrese:
http://bit.ly/ybUZD2
Roky odběru uložené v NTK: 1951 - 1963
Další publikace jsem vyhledala v Souborném katalogu ČR (www.caslin.cz), tyto publikace Národní technická knihovna ve fondu nemá. Přehled není vyčerpávající, pokud si budete chtít objednat na toto téma rešerši, formulář pro objednání naleznete zde: http://www.techlib.cz/cs/487-formular-pro-objednani/. Ceník a další souhrnné informace naleznete
zde: http://www.techlib.cz/cs/129-resersni-sluzby/.
Souborný katalog ČR
(www.caslin.cz)
1) Fuchs, Vilém. 85 let práce, 85 let bojů za vítězství socialismu : stručný přehled historie závodu ČKD Sokolovo, Praha / zpracoval Vilém Fuchs, Jan Dolina, Josef Pešina. -- Praha : ČKD, 1958. -- 81 s.
Záznam v katalogu na adrese:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=005038511&local_base=SKC
2) Havelka, Jan. Historie ČKD a rodiny Kolbenů / Jindřich Kolben, Jan Havelka, Václav Daněk, Vladimír Žák ; Uspoř. Jindřich Kolben, Cyril Höschel. -- [1.] vyd.. -- Praha : Českomoravská - Kolben - Daněk, 2000. -- 236 s. : il.
Záznam v katalogu na adrese:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003188902&local_base=SKC
Pokud jste zákazníkem Národní technické knihovny, můžete si knihy (vyhledané v Souborném katalogu ČR) objednat prostřednictvím naší meziknihovní výpůjční služby (viz formulář na této adrese: http://www.techlib.cz/cs/299-meziknihovni-sluzby-vnitrostatni). Služba je zdarma, pouze při půjčení zaplatíte tzv. vratnou zálohu, záloha Vám bude
při vrácení publikace vrácena. Pokud nejste naším zákazníkem obraťte se na Vaši knihovnu, aby Vám meziknihovní výpůjční službu (MVS) zprostředkovala.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
03.09.2012 12:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu