Podmínky pro státní občanství ČR
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké podmínky si
dává ČR pro státní občanství. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
veškeré potřebné informace o udílení státního občanství v ČR naleznete na stránkách Ministerstva vnitra ČR:
http://www.mvcr.cz/clanek/udeleni-statniho-obcanstvi-ceske-republiky.aspx
Uchazeč o státní občanství ČR musí splnit následující podmínky:
1. má na území České republiky ke dni podání žádosti po dobu nejméně pěti let povolen trvalý pobyt a po tuto dobu se zde převážně zdržuje 2. prokáže, že nabytím státního občanství České republiky pozbude své dosavadní občanství, nebo prokáže, že pozbyla své dosavadní občanství, nejde-li o osobu bez státního občanství nebo osobu s přiznaným postavením uprchlíka; doklad o pozbytí dosavadního státního občanství se obstarává až poté, co Ministerstvo vnitra vydá žadateli tzv. příslib udělení státního občanství České republiky 3. nebyla v posledních pěti letech odsouzena pro úmyslný trestný čin (prokazuje se výpisem z rejstříku trestů v ČR, výpis z rejstříku trestů žadatele si Ministerstvo vnitra obstarává formou dálkového přístupu podle zvláštního právního předpisu, nepředkládá jej žadatel) 4. prokáže pohovorem před příslušným úřadem znalost českého jazyka (nevztahuje se na žadatele, který je nebo byl státním občanem Slovenské republiky) 5. plní povinnosti vyplývající z ustanovení zvláštního právního předpisu upravujícího pobyt a vstup cizinců na území České republiky (zákon č.
326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů) a povinnosti vyplývající ze zvláštních předpisů upravujících veřejné zdravotní pojištění, sociální zabezpečení, důchodové pojištění, daně, odvody a poplatky.
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.10.2010 07:49
Marcela píše:
Pondělí 29.08.2016 19:03
Dobrý den .Chela by som sa spytat či možem požiadat o české občianstvok kedže moja matka bola do roku 1993občanon Českej republiky .Ja žijem v ČR 5rokov ale trvaly pobyt ešte nemám .S manželom sme tu kupili byt a aj dcérka sa nám tu narodila?A ešte jedna vec....ako je to s dvojitým občianstvom.Dakujem.
PSK - admin píše:
Středa 31.08.2016 10:28
Dobrý den, odpověď na Váš dotaz obdržíte e-mailem.
S pozdravem služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu