Počet žáků, škol a učitelů ve školství v letech 1918-1938
Text dotazu
Dobrý den, nemůžu nikde dohledat žádnou statistiku o počtu žáků, škol a učitelů v období první republiky. Můžete mi prosím odpovědět, případně poradit, kde mám tyto informace dohledat?
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, Ústav pro informace ve vzdělávání, který obdobné statistiky zpracovával byl k 31.12. 2011 zrušen. V současnosti se o statistikou zabývá Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy. Budete se muset s dotazem obrátit na ně. Národní knihovna ČR má ve fondu nárazově např. statistiku z počátku 20. století, následuje Čechoslovakische Statistik (ve fondu NK ČR  od roku 1922 do roku 1937). Procházela jsem zběžně katalogizační záznam: jedná se o signatury 13 A 479 a 13 A 288 řada II. Již název vypovídá, že tato statistika je vedena v jazyce německém a obsahuje údaje z různých typů škol. Literatura, která by mapovala toto období z pohledu tehdejšího školství (statistická data na vložena do historického kontextu) není NK ČR zjištěna.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.12.2013 13:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu