Počet vražd v České republice
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych počet vražd v České republice za roky 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973 a 1990, 1991, 1992, 1993.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den, podle údajů Českého statistického úřadu jsou počty vražd ve vámi sledovaných letech následující:
1991 - 107
1992 - 212
1993 - 277
Zdroj: https://www.czso.cz/csu/czso/cr_od_roku_1989_vrazdy
Další údaje:
1990 - 212
Zdroj: https://www.policie.cz/clanek/pocet-vrazd-a-loupezi-od-roku-1989.aspx
Údaje ze starších let nejsou zcela přesné; vycházejí z grafu, uveřejněném ve školní práci, viz níže:
CHUPÍK, Jakub. Charakteristika a vývoj kriminality v české společnosti. Diplomová práce. Brno: Fakulta humanitních studií, Institut mezioborových studií, 2009.
1968 - mezi 100 - 150, asi 125
1969 - asi 100 (nebo maličko přes 100)
1970 - asi 140
1971 - asi 100
1972 - asi 140
1973 - asi 140
(odkud má ale pisatel údaje, není zcela zřejmé, proto za správnost údajů nemůžeme ručit)
https://digilib.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/9280/chup%C3%ADk_2009_dp.pdf?sequence=1
Přesnější informace by asi bylo možné najít ve starších Statistických ročenkách...
Doporučujeme i následující odkaz:
https://cs.wikiversity.org/wiki/Vra%C5%BEdy_v_%C4%8Cesk%C3%A9_republice
a dále např. knihu:
Statistická ročenka kriminality [Československo. Praha: Generální prokuratura ČSSR, [1968]-1989.
[ https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001307116&local_base=NKC ]
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.05.2019 15:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu