Počet pravnických společnosti v ČR
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit, zda byste mi nezodpověděli dotaz kolik působí v
České Republice pravnických kanceláří, neboli společnosti které nabízejí právní služby.
Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
konkrétní počet společností, které provozují právní služby jsme nenalezli, ale jsou dostupné informace o počtech zapsaných advokátů.
K Vašemu dotazu uvádíme údaje z právnického časopisu Advokátní deník :
"Advokátů je u nás čím dál víc. Jejich počty plynule rostou: zatímco v roce 2005 bylo v České advokátní komoře zapsáno 7 553 aktivních advokátů, na konci roku 2019 jich bylo 12 162. Počet nově zapsaných advokátů každoročně kolísá kolem čísla 620. Nejvíce nových advokátů ČAK (Česká advokátní komora) evidovala v roce 2014, kdy jich přibylo 703. Vloni jsme ve svých řadách přivítali 635 „nováčků“. Vyplývá to ze statistik, které zpracovává odbor vnějších vztahů na základě podkladů ze všech odborů Komory".
Počty aktivních advokátů v jednotlivých letech jsou uvedeny ve statistice na následujícím odkazu :
https://advokatnidenik.cz/2020/07/08/statistika-nuda-je-ma-vsak-cenne-udaje-cast-i-kolik-nas-je-a-kde-jsme/
Česká advokátní komora (ve zkratce ČAK) je profesionálním sdružením právníků advokátů. Její sídlo je v Praze a má pobočku v Brně. Členství v ní je pro všechny advokáty ze zákona povinné, a jedná se tak o největší právnické profesní sdružení samosprávy v České republice.
Na stránkách ČAK naleznete mj. seznam advokátů a advokátních koncipientů, který usnadní hledání vhodného advokáta pro konkrétní právní problém, informace důležité pro výkon advokacie, zprávy o dění v české advokacii, aj., https://www.cak.cz/
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.11.2021 11:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu