Počet absolventů a nezaměstnanost
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych vás požádala o pomoc při hledání informace týkající se aktuálního počtu absolventů vysokých škol v ČR pro rok 2011 a 2012 a zároveň procento z nich, kteří jsou nezaměstnaní v poměru k celkové nezaměstnanosti v ČR. Tj.:
1 - kolik absolventů opustilo VŠ v ČR v roce 2011 a 2012?
2 - kolik je v ČR lidí bez práce?
3 - jaké procento z nich tvoří absolventi VŠ?
Odpověď
Dobrý den,
údaje  k odpovědi na Váš  dotaz jsme čerpali z elektronické podoby Statistické ročenky České republiky,  http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/rocenky_souhrn.
Rok 2011 :
-absolventi veřejných vysokých škol : 76 592 studentů -absolventi soukromých vysokých škol :16 344 -míra nezaměstnanosti . 8,62, nezaměstnaných celkem 508 451
- absolventi škol a mladiství 33 508
-neumístění uchazeči o zaměstnání a volná pracovní místa 508 451 -nezaměstnaní  celkem  : 353 600 osob
Zdroj : http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/kapitola/0001-12-r_2012-2300
Obecná a specifická míra nezaměstnanosti podle krajů, vzdělání a věkových skupin
http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/kapitola/0001-12-r_2012-1000
http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/kapitola/0001-12-r_2012-2800
Z údajů za rok 21012 jsme nalezli pouze následující :
2012/2013
Statisticka ročenka školství MŠMT absolventi vysoké školy celkem 93 870 http://dsia.uiv.cz/vystupy/vu_vs_f4.htmlAbsolventi celkem 93 870 http://www.msmt.cz/statistika-skolstvi/statisticka-rocenka-skolstvi-vykonove-ukazatele
doporučené odkazy :
http://www.msmt.cz/statistika-skolstvi/rocenky
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/statistics/search_database !!!
http://apl.czso.cz/pll/eutab/html.h?ptabkod=tps00113
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/vyse-prumerne-mzdy-ve-svete/408848
http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d1197v1173-duchody-a-mzdy-ve-vychodni-evrope/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ministerstvo_pr%C3%A1ce_a_soci%C3%A1ln%C3%ADch_v%C4%9Bc%C3%AD_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 08:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu