Počátky české odborné knižní literatury o reklamě počátkem 20. století
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych doporučit literaturu k tématu Počátky české odborné knižní literatury o reklamě počátkem 20. století, nemohu nic najít, nebo nevím jak správně hledat. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Odpověď
Dobry den,
asi by bylo dobre zacit s publikaci
Vošahlíková, Pavla, 1951-
Zlaté časy české reklamy / Pavla Vošahlíková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Karolinum, 1999. -- 230 s. : il. (některé barev.) ; 31 cm
ISBN 80-7184-715-1 (váz.)
(Mame ve fondu, ale je momentalne vypujcena).
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=144528&vers=1&lang=cze
Tam bude prehled literatury, citace dalsich praci apod.
Podobna rozsahlejsi ceska odborna dila na ono tema jsem nenasel.
Pokud budete znat konkretni jmena, lze hledat napr. v Soubornem katalogu CR a dalsich. Nize
uvadim dva prime vyhledavaci odkazy do SK na dila Jiriho Solara a Jana Brabce:
Prace Jiriho Solara (1898-1981)
http://sigma.nkp.cz/F/?func=find-c&ccl_term=wau=solar+jiří+1898+1981&charconv=web1250_to_unicode&local_base=SKC
a Jana Brabce (nar. 1897)
http://sigma.nkp.cz/F/?func=find-c&ccl_term=wau=brabec+jan+nar+1897&charconv=web1250_to_unicode&local_base=SKC
V nasem fondu by se pak dalo najit neco o batovske reklamne vcetne prirucek, ktere zde vysly,
napr.:
Jak jsem dělal reklamu : my life in advertising / Claude C. Hopkins ; přeložil B.Z. Nekovařík
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=327566&vers=1&lang=cze
Padesát rad prodavačům / Herbert N. Casson
http://www.kfbz.cz/katalog/zaznam.php?detail_num=328984&vers=1&lang=cze
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
04.04.2008 11:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu