Po kom je pojmenována ulice "Mandova" na Praze 4-Chodov,Háje
Text dotazu
Zajímá mne, jelikož mám stejné příjmení "Manda"
Odpověď
Dobrý den,
ulice Mandova v Praze Hájích nese jméno Františka Mandy (1919 - 1942), člena KSČ, komunistické mládeže, ilegálního pracovníka, který byl umučen v Mauthausenu v roce 1942. Pojmenovaná je takto od svého vzniku v roce 1977.
Použité zdroje
LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. 1. vyd. Praha: Libri, 1997-2012. 3 sv. ISBN 80-85983-23-0.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
16.11.2015 08:00
Irena píše:
Pondělí 02.05.2016 22:05
Dobrý den, po kom je prosím pojmenována ulice Hájková, Praha 3. Děkuji
PSK - admin píše:
Středa 04.05.2016 12:33
Dobrý den,
ulice Hájkova byla pojmenována po Václavu Hájkovi z Libočan (životní data: kolem roku 1500 - 1553). Václav Hájek byl český katolický kněz, kronikář, autor známé Kroniky české. Název existuje od vzniku ulice v roce 1908. Zdroj: LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu