Po kom je pojmenována Lessnerova ulice v Praze?
Text dotazu
Dobrý den, prosila bych o informaci, po kom je pojmenována ulice Lessnerova v Praze 10.
nemohu to na internetu najít.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, odpovídáme na Váš dotaz, který jste poslala prostřednictvím služby PSK:
pojmenování ulice Lessnerova v Praze Petrovicích je podle Friedricha Lessnera.
Friedrich Lessner (1825-1910), přítel a spolupracovník K. Marxe a B.
Engelse. Účastník revoluce v letech 1848-1849 v Německu. Představitel
dělnického hnutí, člen Svazu komunistů. Ulice nese název od svého vzniku v roce 1980.
Zdroj:
LAŠŤOVKA, Marek, Kateřina JÍŠOVÁ a Václav LEDVINKA. Pražský uličník: encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Praha: Libri, 1997. sv. 1, s. 398. ISBN 80-85983-23-0. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:4b322d90-3e46-11e4-bc3a-005056827e51
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.03.2023 16:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu